Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde anlaşmazlıklarda Türkiye’ye karşı ABD ve Avrupa Birliği’nin desteğini almak isteyen Yunanistan hükümeti, istediği sonuçları elde edemedi. Son yıllarda iki ülke arasında ciddi siyasi ve askeri gerilimlere sebep olan anlaşmazlığın temelinde ise Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Doğu Akdeniz’de yürüttüğü faaliyetler var. Yunan hükümeti, adaların varlığını öne sürerek Oruç Reis’in Yunan egemenlik sahasında araştırma yaptığını öne sürüyor.

Başbakan Miçotakis, Türkiye’ye karşı somut adım atılamadığı gerekçesiyle eleştirilerin hedefinde bulunuyor. Yunan hükümeti aynı zamanda, Türkiye’ye karşı Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve İsrail ile ilişkilerini güçlendirmeye çalışıyor.

“TÜRKİYE’YE KARŞI İSRAİL İLE ANLAŞALIM”

Yunanistan’da yayın yapan DefencePoint haber sitesinde bir analiz kaleme alan Stergios D. Theofanidis, hükümetin diplomatik çabalarının oldukça yetersiz olduğunu söyledi.

“Türkiye’nin üstünlüğüyle her alanda etkili bir şekilde mücadele etmemiz için İsrail’in yardımına ihtiyacımız var” diyen Theofanidis, “Kötü Yunan yönetimi, İsrail ile stratejik işbirliğimizi baltalıyor” eleştirisinde bulundu.

Yunanistan’ın provokatörlüğüne Türkiye’den Navtex’li cevap!

Gündem

Habere Git

Editör: TE Bilisim