En sevilen tatlılardan biri olan Saçaklı Prenses (kadayıflı muhallebi) tarifi, bugün kolay tatlı tarifleri köşemizde sizlerle. İnce çıtır cevizli kadayıfı ve enfes muhallebisiyle hem görünümü hem de lezzeti muhteşem bu kolay tarifin detaylarına ve püf noktalarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz. İşte Saçaklı Prenses Tatlısı tarifi! Saçaklı Prenses Tatlısı (kadayıflı muhallebi) nasıl yapılır? Malzeme listesi ve kolay anlatımıyla detaylar haberde…

Kolay tatlı tarifleri; Saçaklı Prenses Tatlısı (kadayıflı muhallebi) Tarifi!

Saçaklı Prenses Tatlısı (kadayıflı muhallebi) tarifi için gerekli malzemeler;

2 çay bardağı ufalanmış tel kadayıf

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı toz şeker

1 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için gerekli Malzemeler

1 litre süt

4 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı toz şeker

1 adet yumurtanın sarısı

1 paket vanilya

1 paket sıvı krema (200 ml.)

Saçaklı Prenses Tatlısı (kadayıflı muhallebi) nasıl yapılır?

Kadayıfın hazırlanması; Kadayıfları ince ince kıyın. Geniş bir tavada kadayıfı renk alıncaya kadar çevirin. Tavanın içine, tereyağı ve toz şekeri ilave edin ve biraz daha karıştırın. Üzerine cevizi de ilave edin, karıştırın ve ocaktan alın.

Muhallebisinin hazırlanması; Muhallebi için olan krema hariç, tüm malzemeleri tencereye alın ve kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca ocaktan alın, kremayı ilave edin ve karıştırın.

Servis edeceğiniz kapların altına tel kadayıf, üzerine muhallebi, en üst kısmına da tekrar tel kadayıf koyarak buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!..

En güzel Yemek Tarifleri için dirilispostasi.com/yemek-tarifleri sayfasını takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim