Alman pastası nasıl yapılır? Orjinal Alman pastası tarifi ve malzemeleri… Çay saatlerinin sevilen lezzetleri arasında yer alan pastane usulü Alman pastası yapılışı hakkında detaylar sıkça merak ediliyor. Hazırlanması oldukça kolay olan bu lezzeti siz de kısa sürede sade bir malzeme listesiyle ortaya çıkarabilirsiniz. Peki, en lezzetli, nefi orjinal Alman pastası nasıl yapılır? Orjinal Alman pastası tarifi ve malzemeleri hakkında ayrıntılar yazımızda…

Alman pastası nasıl yapılır? Orjinal Alman pastası tarifi ve malzemeleri…

Hamuru İçin;

2 adet yumurta 1 küçük paket kuru maya Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı Yağ Yarım su bardağı şeker Yarım su bardağı ılık su 4-4,5 su bardağı kadar un (kullanılan una göre oran değişebilir)

Kreması İçin;

3 su bardağı süt 3 tepeleme yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı şeker 1 poşet krem şanti

Üzeri İçin;

80 gram çikolata (bitter ya da sütlü olabilir) Pudra şekeri (çikolata dışında alternatif olarak tercih edebilirsiniz) Muz dilimleri Toz Antep fıstığı

Orijinal Alman pastası nasıl yapılır?

Öncelikle süt ve suyu ılıtın. Elinizi yakmayacak ısıya geldikten sonra yoğurma kabına alın ve şekeri ekleyip hafif karıştırdıktan sonra mayayı ekleyip tekrar karıştırın. Ağzı kapalı 15 dakika mayalandırın. Kabaran mayaya kalan malzemeleri de ekleyip yavaş yavaş un takviyesiyle yoğurun. Hamur sert olmayıp deyimi yerindeyse kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Çok katı ve yoğun bir hamur olmamalıdır. İşlemi biten hamuru daha fazla soğutmadan üzerini örterek mayalandırmaya bırakın.

Öte yandan kremasını hazırlamak için bütün malzemeleri sos tenceresine alın ve kıvam alana kadar karıştırmadan pişirin. Göz göz olduktan sonra ocaktan alın ve kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğutun. Soğuyan kremaya krem şantiyi de ekleyip 5 dakika mikserle çırpın.

Mayalanan hamurdan yumurta kadar Parçalar alarak düzgün ve pürüzsüz bir şekilde elinizde yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Bu şekilde hazırladığınız hamuru 15 dk kadar da tepside mayalandırıp 170 derece önceden ısıttığınız fırında kontrollü pişirin.

Pişen hamurları soğuması için bir müddet dinlendirin. Ardından her birerinin arasını bıçakla dikkatli bir şekilde kesin. Muz dilimleri yerleştirin. (tercihe bağlı). Sıkma torbasına doldurduğunuz kremayı muz dilimlerinin üzerine sıkın ve diğer katı kapatıp Benmari usulü erittiğiniz çikolatadan yavaşça üzerini kaplayacak şekilde kaşık yardımıyla sürün. Dilediğiniz ölçüde süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim