Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 2013 yılı emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 23 şüpheli yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun yürüttüğü soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gözaltı kararı bulunan 59 şüpheliyi yakalamak için İstanbul merkezli 16 ilde operasyon gerçekleştirdi.

Gözaltı, arama ve el koyma kararı doğrultusunda 100 ekiple, 66 adreste arama yapıldı ve 23 şüpheli gözaltına alındı.

Bu arada, hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden birinin, başka bir soruşturma kapsamında tutuklu bulunduğu tespit edildi.

Gözaltı ve arama işlemlerinin devam ettiği ifade edildi.

Hakkında gözaltı kararı bulunanlar

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunanlar arasında FETÖ’nün emniyet imamı olarak bilinen “Kozanlı Ömer” kod adlı Osman Hilmi Özdil ile “Marmara bölge imamı” ve “Marmara imamı” olduğu iddia edilen şüphelilerin de bulunduğu öğrenildi.

Ayrıca zanlılardan 24’ünün komiser, 2’sinin polis memuru ve 33’ünün de “abi-imam” olduğu ve soruşturma kapsamında, pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen bazı şüphelilerin, haklarında gözaltı kararı alınanlardan 2 emniyet mensubu ile 5 “abi-imam”ın isimlerini verdikleri belirtildi.

“Abi-imam”lar arasında, araştırma görevlisi, subay, esnaf, öğretmen, mühendis ve muhasebecinin de bulunduğu kaydedildi.

Editör: TE Bilisim