İstanbul Ticaret Üniversitesi; Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Finans ve Dış Ticaret Enstitüleri’ne bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz ekim ayında kurulan ‘İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü’nün en önemli özelliği ise içerik ve kapsam bakımından dünyada ilk ve tek olması.

Zaruret haline geldi

İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü ile ‘iletişim süreçleri’ ve ‘iletişim ve medya teknolojisi’ne ilişkin üretilen bilimsel bilgilerin; toplumun, kamunun ve sektörün gereksinimleri ve gelişim eğilimleri göz önünde bulundurularak, lisansüstü öğrenim programlarına eklemlenmesi, öğrencilerin bilim alanına ilişkin bilgilerinin derinleştirilmesi ve perspektiflerinin genişletilmesi amaçlanıyor. İletişim ve medya teknolojisi alanındaki hızlı ve kapsamlı gelişmeler, iletişim biliminin yeni araştırma ve öğrenim alanlarına yönelmesini zorunlu kılıyor. Bu gelişmeler, İstanbul Ticaret Üniversitesi için iletişim bilimi ve alt disiplinleri alanında disiplinlerarası bir perspektiften bilimsel araştırmaların ve lisansüstü öğrenim süreçlerinin yeniden planlanması amacıyla bir enstitü kurulması sürecini zaruri hale getirdi. İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü, bu ihtiyacın sonunda kuruldu ve faaliyetlerine başladı.

Lisansüstü programları 

Prof. Dr. Füsun Alver’in kurucu müdür olduğu İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü’nün yapısı içinde; Halkla İlişkiler Yüksek Lisans Programı, Kurumsal İletişim Yüksek Lisans Programı, Medya ve İletişim Çalışmaları Yüksek Lisans Programı, Sinema Yüksek Lisans Programı, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Doktora Programı ve ayrıca Medya ve İletişim Çalışmaları Doktora Programı yer alıyor. Daha önce Sosyal Bilimler Enstitüsü yapısı altında bulunan Halkla İlişkiler Yüksek Lisans Programı, Kurumsal İletişim Yüksek Lisans Programı, Medya ve İletişim Çalışmaları Yüksek Lisans Programı, Sinema Yüksek Lisans Programı, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Doktora Programı ve ayrıca Medya ve İletişim Çalışmaları Doktora Programı, İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü’ne alındı.

Bu bölümlerde eğitim gören öğrenciler, eğitimlerine İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü’nde devam edecek.

Uluslararası projeler geliştirecek enstitünün iletişim bilimi ve özellikle internet araştırmalarının geliştirilmesi ve uluslararasılaş-ması sürecine katkıda bulunması öngörülüyor. Enstitüde lisansüstü eğitimlerin yanısıra araştırma projeleri geliştirilecek. Yurt dışındaki önemli üniversitelerle işbirliği kurularak, uluslararası projelerin içerisinde yer alınması ve yeni projeler geliştirilmesi de hedefleniyor.

Editör: TE Bilisim