Sırbistan’da kazandığı gümüş madalyayla sosyal medyada gündem olan Buse Tosun’ın kim olduğu merak konusu oldu. Kazandığı gümüş madalyayla en çok aranan kişiler arasında yer alan Tosun hakkında detaylı bilgileri haberimizde derledik. Peki, Buse Tosun kimdir, kaç yaşında? Milli Güreşçi Buse Tosun İnstagram hesabı ne? Tüm ayrıntılar haberimizde yer alıyor…

Buse Tosun Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Bireysel Güreş Dünya Kupası’ndan Gümüş Madalya kazanmış ve Türkiye’yi tekrar gururlandırmıştır. Daha önce dünya şampiyonluğu kazanan Milli güreşçi Buse Tosun, Kadınlar Serbest stilinde 72 kiloda Türkiye’yi temsil etmiş ve rakibi olan Avrupa ikincisi Bulgar Yulina Vasileva’yı mağlup ederek yeni bir başarıyla ülkesine dönmüştür.

BUSE TOSUN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA? MİLLİ GÜREŞÇİ BUSE TOSUN İNSTAGRAM HESABI NE?

Buse Tosun, 12 Mayıs 1995 tarihinde İzmir’de doğdu. 25 yaşındaki Türk kadın güreşçi Buse Tosun 2016 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 69 kg mücadelesi verip bronz madalya kazanmayı başardı. 2017 Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası’nda altın madalya kazanan Buse Tosun son olarak Sırbistan’da düzenlenen Dünya Kupası finalinde Bulgaristanlı Yaneva’ya mağlup olarak gümüş madalyanın sahibi olan Buse Tosun 1.73 boyundadır.

Sırbistan’da Bireysel Güreş Dünya Kupası’ndan Gümüş Madalya kazanan Milli Güreşçi Buse Tosun’un instagram sosyal medya hesabı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

BUSE TOSUN’UN İNSTAGRAM HESABI İÇİN TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim