Furkan Benli-İstanbul

Al-Monıtor internet sitesinde yer alan haberde Türkiye’nin İsrail’le ilişkileri geliştirme amacıyla istihbarat çalışmaları yürüttüğü iddia edildi.

İsimlerinin açıklanmamasını isteyen üst düzey 3 yetkiliye dayandırılan haberde, İsrail istihbaratı ile MİT arasında görüşmelerin yapıldığı ifade edildi. Haberde, hükümetlerin istihbarata dayalı çalışmalarda konuya ilişkin yorum yapmayı tercih etmediğine dikkat çekildi.

Haberde ayrıca İsrailli yetkililerin Hakan Fidan’la da iletişim halinde olduğu belirtildi.

Kaynaklardan biri, “Türkiye ile İsrail arasındaki görüşme trafiği devam ediyor” dedi, ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Milli İstihbarat Başkanı Hakan Fidan.

HABER İSRAİL MEDYASINDA

Türkiye-İsrail arasında gerçekleştiği iddia edilen çalışmalar İsrail medyasında da yer buldu. İsrail haber Sitesi “Globes” ise haberi on yıl süren soğuk ilişkilerin ardından Türkiye ile İsrail arasında en az üç görüşme yapıldığı şeklinde gördü.

Haberin devamında Türkiye ve İsrail arasında üst düzey İstihbarat görüşmeleri gerçekleştirildiği ve İsrail’in teklifi ile başlayan görüşmelerde Doğu Akdeniz dahil birçok konu ele alındığı bilgisi paylaşıldı.

İsrail Medyası’nda yer bulan haberde “Türkiye ve İsrail arasında üst düzey İstihbarat görüşmeleri gerçekleştirildi.” yer aldı.

Globes haberde iki ülke büyükelçilerinin görevlerine geri dönme konusunun değerlendirildiği ise diğer dikkat çekici ayrıntılar arasında.

İSRAİL’İN SINIR TANIMAYAN TERÖR SALDIRILARI

İsrail’in Filistin’e yönelik işgal girişimini kanlı saldırılarla genişletmesi ve ABD’nin Washington Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararı gibi sebeplerden dolayı taraflar arasında ilişkiler uzun zamandır olumsuz seyrediyor.

İşgalci İsrail’in 31 Mayıs Pazartesi gerçekleştirdiği ve on Türk vatandaşının şehit edildiği Mavi Marmara saldırısının ardından Türkiye Tel Aviv Büyükelçisini geri çekmişti.

10 Türk vatandaşının İsrail askerleri tarafından şehit edildiği Mavi Marmara saldırında askerlerin gemiyi bastığı andan bir kare.

30 Mart 2018 tarihinde başlayan “Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösterilerine katılan Filistinli sivillere yönelik saldırıları ve orantısız güç kullanımı neticesinde Türkiye-İsrail ilişkileri Büyükelçiliklerdeki Geçici Maslahatgüzarlar tarafından yürütülmektedir.

“İLİŞKİLERİMİZ DAHA DA GÜÇLENECEK” MESAJI

7 Mayıs 2020’ta, İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından Türkiye-İsrail ilişkilerinde değişim rüzgarlarının yaşandığını akıllara getirecek dikkat çekici bir açıklama yapılmıştı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından yaptığı açıklama.

Açıklamada “Türkiye ile diplomatik ilişkilerimizle gurur duyuyoruz. Bağlarımızın gelecekte daha da güçlenmesini umuyoruz. Bütün Türk takipçilerimize sevgilerimizi gönderiyoruz” mesajı yer almıştı.

İsrail Başbakanı Netanyahu ve BAE Veliaht Prensi Bin Zayed Nobel Barış Ödülüne aday gösterildi

Dünya

Habere Git

Editör: TE Bilisim