Kimlik Yenileme İçin Gerekli Evraklar

2021 kimlik yenileme için gerekli belgeler ile kişinin bağlı bulunduğu nüfus müdürlüğünden yeni tip kimlik sistemine geçiş yapılabilmektedir. Yeni kimlik çipli sistemli bir kimlik kartıdır. Kişinin fotoğrafı ve kişisel bazı bilgileri içerir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte ülkemizde de kimlik kartı sistemlerinde değişiklik yapılmıştır. Bu sebeple eski kimlik kartları yeni kimlikler ile değiştirilmelidir. Kimlik yenilemek için kişi kendine ait eski kimliği veya yeni kimliği ile başvuru yapabilmektedir. Ayrıca kimliği kayıp durumunda ise pasaport veya sürücü belgesiyle de başvuru alınmaktadır. Kişinin hiçbir kimliği olmadığı durumlarda kurum tarafından kayıp veya çalındığının karşılığında verilen kimlik yerine geçecek belgeyle de başvurular alınmaktadır. Kişi başvuru sırasında bir adet biyometrik fotoğraf ile evraklarını tamamlamaktadır.

Yeni Kimlik Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yeni kimlik kartı başvurusu kişinin bağlı olduğu nüfus müdürlüklerinde yapılmaktadır. Başvurular Alo 199 çağrı merkezi aracılığı ile randevu alınarak gerçekleştirilebilir. Ayrıca nüfus müdürlüğüne ait web sitesi üzerinden randevu almakta mümkündür. İlgili web sitesi linki https://randevu.nvi.gov.tr/ ile ulaşılabilir. Bu web sitesi üzerinden yeni kimlik kartı, sürücü kartı, pasaport, adres kaydı ve yeni doğum için gerekli başvurular yapılmaktadır.

İnternetten Yeni Kimlik Kartı Randevusu Nasıl Yapılır?

Yeni kimlik başvurusu internet aracılığı ile ilgili nüfus müdürlüğü sayfasından yapılmaktadır. Kişi internetten ilgili sayfanın linkini tıklayarak şu işlemleri gerçekleştirmesi gereklidir;

Başvuru sayfası açılır T.C. kimlik kartı randevu al sekmesine tıklanır Bilgilendirme metni kabul ediyorum butonu ile onaylanır Ana sayfada hizmetlerim bölümünden Ana hizmetler sonra da T.C. kimlik kartı sekmesine tıklanır Açılan sayfada T.C. kimlik kartı randevu sistemi butonuna tıklanır Ad, soy ad, T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, telefon, güvenlik kodu bilgileri girilerek devam et butonuna tıklanır Kişi bulunduğu ili seçer Bulunduğu ilin ilçesini seçer İleri butonuna tıklar Aile üyelerinin listesi gelir ve kendi dışında istediği kişiyi seçebilme imkanı vardır aile üyelerinde kardeş yoktur Seçim yapılır ve ileri butonu tıklanır En erken başvuru tarihini görüntüler Başvuru tarihinin altında saat görüntülenir İlgili tarihi ve saati değiştirmek için ok tuşları kullanılır En son ileri butonu ile işlem tamamlanır.

2021 Yeni Kimlik Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Yeni kimlik başvuru ücreti Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmiştir. Yeni kimlik yani çipli kimlik yenilemek için gerekli tüm evraklar ile başvuru için ödenen dekont görevli personele teslim edilerek yeni çipli kimlik kartı başvurusu tamamlanmaktadır. Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen 2021 yılı için yeni kimlik yenileme ücretleri:

Doğum nedeniyle düzenlenen T.C. kimlik kartı ücreti 25 TL Değiştirme nedeniyle düzenlenen T.C. kimlik ücreti 25 TL Eski tip kimlik kartı kayıp durumları için 25 TL Eski tip kimlik kartı kayıp durumları için 25 TL

Yeni Kimlik Başvuru Ücreti Ödemeleri Hangi Bankalardan Yapılmaktadır?

Yeni kimlik için ödenecek başvuru ücreti ödemesinin yapılacağı bankalar kurum ile anlaşmalı olarak çalışan bankalar üzerinden yapılmaktadır. Söz konusu kimlik yenileme ödemeleri için belirlenen bankalar:

Akbank Aktif Yatırım Bankası Albaraka Türk Katılım Bankası Alternatifbank Denizbank QNB Finansbank HSBC Bank ING Bank Kuveyt Türk Katılım Bankası Odeabank Şekerbank C. Ziraat Bankası Türk Ekonomi Bankası Türkiye Finans Katılım Bankası Garanti Bankası Halkbank İş Bankası Türkiye Vakıflar Bankası Vakıf Katılım Bankası Yapıkredi Bankası Ziraat Katılım Bankası PTT Türkiye Emlak Katılım Bankası

Editör: TE Bilisim