Ceyhun Uzun Survivor 2020 Ünlüler Gönüllüler takımında yarışmış, anlattığı kızı Tanyel’in hikayesiyle ise milyonlarca izleyiciyi gözyaşlarına boğmuştu. Genç yaştaki kızını kanser nedeniyle kaybeden Survivor Ceyhun Uzun, kızının vefatının ardından kurduğu vakıf ve hayır kurumlarına yardımlar yaparak acılarını hafifletmeye çalışıyor. 30 yıldır İngiltere’de polislik mesleğini başarıyla icra eden Ceyhun Uzun’a Kraliçe Elizabeth tarafından imparatorluk madalyası verildi. İngiltere’de her yıl verilen ‘Yeni Yıl Onur Ödülleri’ alan isimler arasında yer alan Ceyhun Uzun Türkiye’yi gururlandırdı. Survivor Ceyhun Uzun kimdir, kızı Tanyel neden vefat etti, hayatı, mesleği, kurduğu derneğin adı gibi detaylar araştırılmaya başlandı. Ceyhun Uzun Survivor 2020’de kızı Tanyel’in hikayesiyle duygulandırmıştı! Survivor Ceyhun’a ödül konusu hakkında merak edilen detaylar haberimizde.

Ceyhun Uzun Survivor 2020’de kızı Tanyel’in hikayesiyle duygulandırmıştı! Survivor Ceyhun’a ödül!

30 yıldır İngiltere’de polislik yapan Survivor Ceyhun Uzun’a imparatorluk madalyası takdim edildi. Ceyhun Uzun 2020 Survivor Ünlüler Gönüllüler yarışmasında adını duyurmuş, kanserden kaybettiği kızı Tanyel’in hikayesiyle tüm izleyenleri ağlatmıştı.

Londra’nın St. John’s Wood bölgesinde yıllardır görev yapan Survivor Ceyhun Uzun, polislik mesleğindeki başarısı ve hayır kurumlarına yaptığı yardımlar dolayısıyla, imparatorluk madalyasıyla ödüllendirildi.

Birleşik Krallık’ta 1980’den bu yana aralık ve haziran aylarında verilen ‘Yeni Yıl Onur Ödülleri’, bu yıl da sahiplerini buldu. Bu yıl ödül alanlar arasında Survivor Ceyhun Uzun da yer aldı. İngiltere’de 30 yıllık polis olan Ceyhun Uzun’a, mesleğinde başarısı ve hayır kurumlarına verdiği destekler dolayısıyla imparatorluk madalyası takdim edildi. [haber devam ediyor]

Survivor Ceyhun Uzun kimdir? İşte başarıları!

Ceyhun Uzun’un İngiltere Maraton koşusunda 3 dünya rekoru var.

1: 2017 En hızlı koşu 5 kişi birlikte Scooby doo arabanın içinde koşarak,

2: 2018 En hızlı maraton 6 kişi Ghostbusters arabanın içinde koşarak,

3: 2019 En hızlı maraton 6 kişi Thunderbirds uçak içinde koşarak.

İngiltere’de 2 olimpiyat derecede AJ BELL Triatlon dereceleri var

Londra, Atina, Berlin, Kıbrıs, Sydney, Türkiye maratonu koştu.

Ceyhun Uzun 2018 yılında polisler arasına seçildi ve Prens William ve Prens Harry’nin Kensington sarayına davet edildi.

2 kere bisiklet turuna çıktı. İlkini Londra’dan Paris’e 24 saatte tamamladı. İkincisini ise Londra’dan Brugge’a 22 saatte tamamladı.

En son koşusunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 2019 yılında gerçekleştirdi.

Survivor Ceyhun Uzun’un kurduğu vakfın adı nedir?

Survivor Ceyhun 2017 yılında eşiyle birlikte Londra’da Tanyel’s Smile (Tanyel’in Gülüşü) ismiyle kendi vakıflarını kurdu. Tek kızı olan Tanyel’i 2016 yılında kanser yüzünden kaybetti.

KKTC’de 0-24 yaş arası kanserle mücadele eden çocuklar ve ailelerine yardım etmeye başladı. [haber devam ediyor]

Ceyhun Uzun’un kızı Tanyel Uzun neden vefat etti, ne kanseriydi?

Ceyhun Uzun 2020 Survivor Ünlüler Gönüllüler yarışmasında kızı Tanyel’in hikayesiyle Türkiye’yi ağlatmıştı

Ceyhun Uzun’un kızı 2017 yılında kemik kanseri oldu. Doktorların pek iyimser olmamasına rağmen Tanyel Uzun hayata sımsıkı tutunarak kemik kanserini yeniyor.

6 ay sonra ise Tanyel Uzun baş ağrısıyla tekrar hastaneye başvuruyor. Doktor, babasına kanserin nüksettiğini söylüyor.

Kızı babasına yeniden mi kanserim diye soruyor. Babası evet ama sen güçlüsün yine yenersin diyor. Ancak Tanyel Uzun bu kez tedaviyi kabul etmiyor. Tüm bunlar yaşanırken Tanyel Uzun’un erkek arkadaşı her şeyden haberdar olarak genç kızla nişanlanıyor. Ancak Tanyel Uzun 1 hafta sonra hayata veda ediyor.

Ceyhun Uzun, eşiyle birlikte yaşadıkları bu derin yangını bir nebze serinletebilmek için ve kendileri gibi kanserle mücadele eden hastalara ve ailelerine yardım edebilmek amacıyla Londra’da Tanyel’s Smile (Tanyel’in Gülüşü) isminde bir vakıf kuruyor ve ayrıca farklı hayır kuruluşları aracılığıyla da kanserle mücadele eden ailelere destekte bulunmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilisim