Cuma namazının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, artan koronavirüs vakalarına ilişkin, “Özellikle maske, mesafe, bunlar bizim için çok çok önemli fakat buna dikkat edilmediği sürece, hele hele büyükşehirlerde bunun artarak devamı kaçınılmaz hale geliyor.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şöyle:

Vatandaşlar dikkat etmiyor, maske takmıyor. Biz şu anda Sağlık Bakanlığımızın da attığı adımlarla tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız.

Vaka sayılarının artması, vefatın bu noktada artması, bunlar şu anda bizim bu süreçteki en önemli üzüntü duyduğumuz tablodur.

Vatandaşlar hala kapalı mekanlarda dikkatli davranmıyor.

Özellikle maske, mesafe, bunlar bizim için çok çok önemli fakat buna dikkat edilmediği sürece, hele hele büyükşehirlerde bunun artarak devamı kaçınılmaz hale geliyor.

Yoğun bakımlardaki yatak kapasitesiyle ilgili sıkıntımız yok.

Aşı çalışmaları 

Aşıyla alakalı olarak da bizim kendi faaliyetlerimiz hızla ilerliyor.

Aşı ithali noktasında görüşmelerimiz var. Sayın Putin’le yaptığım görüşmeler var. Çin Sağlık Bakanı ile Sağlık Bakanımın yaptığı görüşmeler var.

Kanal İstanbul’a yoğun talep var” 

(Varlık Fonu toplantısı) Başkan benim, aldığımız kararları uyguluyoruz.

Kanal İstanbul Projesi’yle ilgili de yoğun bir şekilde talepler artıyor, yerli ve küresel. Kanal İstanbul Projesi’nin mimari boyutu hazırdır. Bunun yanında teknik tüm boyutlar hazırdır ve artık işin ihale safhasına gelmiştir. Yatırımlarda herhangi bir durma söz konusu değil. Yatırımlarımız devam ediyor. Bunlar içerisinde bir numaralı proje Kanal İstanbul. Kanal İstanbul Projesi’yle İstanbul çok daha farklı bir görünüme ve uluslararası anlamda da çok daha farklı bir güce ulaşacaktır.

Editör: TE Bilisim