Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım’ı sosyal medyada hedef alan İyi Parti’li Levent Özeren’in ifadelerini kınadı.

Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ”TBMM’nin 28’inci Başkanı Sayın Binali Yıldırım’ın değerli eşleri Semiha Yıldırım Hanımefendi’ye karşı kullanılan terbiye dışı ifadeleri şiddetle kınıyorum. İnsan onurunu ve aileyi hedef alan bu ahlaksızlığa ve benzerlerine karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” sözlerini kullandı.

“BAKIŞ AÇILARINI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ”

Bir tepki de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan geldi.

Bakan Selçuk, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, ”Kıymetli Semiha Yıldırım Hanımefendi’ye yapılan çirkin saldırıyı esefle kınıyorum. Sarf edilen seviyesiz sözler, kadınlara olan bakış açılarını bir kez daha gözler önüne sermiştir” dedi.

“MUHALEFET SAYMAK MÜMKÜN DEĞİL”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da paylaşıma Twitter hesabından tepki gösterdi.

Şentop, paylaşımında, “Ahlak sınırlarını aşan, aileyi ve kişilik haklarını hedef alan ifadeleri siyaset ve muhalefet saymak mümkün değildir” sözlerine yer verdi.

“AŞAĞILIK ZİHNİYETLE MÜCADELE EDECEĞİZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Bütün mesaisi sosyal medyada alçakça provokasyonlar oluşturmak olan müfteri bir trol, Semiha Yıldırım Hanımefendi’yi de hedef almış. Bu çirkin ve aşağıların aşağısı zihniyete karşı insan onurunu savunmaya ve tüm meşru yollarla mücadele etmeye devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

“BİR ÇİRKİNLİK DAHA EKLENDİ”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Semiha Yıldırım ile ilgili ifadeleri kınadı. Çelik, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Seviyesizlik zincirine bir çirkinlik daha eklendi… Sayın Semiha Yıldırım’a dönük ahlaksız ifadeleri kınıyoruz. Bu çirkinlikler, yapanların etiketi oluyor sadece” sözlerini kullandı.

Editör: TE Bilisim