İstanbul’a ne zaman kar yağacak? İstanbul’a akşam kar yağacak mı? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Barajların doluluk oranlarının kırmızı alarm vermesi sonrasında kış mevsimi içerisinde gelen yağmur ve kar yağışları vatandaşlar sevindirdi. Yoğun kar yağışın ardından bu akşam kar yağışının olup olmayacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, İstanbul’a ne zaman kar yağacak? İstanbul’a akşam kar yağacak mı? İşte detaylar…

İSTANBUL’A NE ZAMAN KAR YAĞACAK? İSTANBUL’A AKŞAM KAR YAĞACAK MI?

İstanbul’da birkaç gündür devam yağışlı hava, bazı bölgelerde sulu kar şeklinde devam ediyor. Kartal’ın yüksek kesimleri ve Aydos Ormanları’nda yer yer kar yağışı etkili olurken, Çekmeköy, Ümraniye, Beykoz ve Sancaktepe’nin yüksek kesimlerinde hafif sulu kar yağışı görülüyor.

Kentin Avrupa Yakası’ndaki Bakırköy, Zeytinburnu ve Bahçelievler’de de hafif şiddette yağmur etkili oluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekiplerinin de olası kar yağışına karşı ana yollarda kar küreme ve tuzlama araçlarıyla önlem aldığı görüldü.

İSTANBUL’A AKŞAM KAR YAĞACAK MI?

Neredeyse İstanbul’un tamamı kar yağışının etkisinde. Gece şehir geneline yağış yayılmış olacak. Kadıköy, Üsküdar, Beşiktaş, Fatih Beyoğlu… kıyı hattı boyunca kar yağışı var ama karın tutma durumu zayıf. Beyaz örtüyü muhtemelen İstanbul’un iç kısımlarda daha çok göreceğiz. Peki bu beyaz örtü ne kadar yerde kalacak? Ayın 20-21’ine kadar bu kar yağışı devam edecek.

Gelecek yağışlar bizi toparlayacak ama yeterli olmayacak. yarın 10-11 sularında kar yağışı kesilecek. Pazartesi bir dalga daha kar yağışı gelecek. Pazar- pazartesi, daha kuvvetli bir yağış görebiliriz. Kışın bitimine mart ortasına kadar istediğimiz yağışları alsak bile su tasarrufu yapmamız lazım. Buzlanma ve gizli buzlanmaya bu aralar dikkat etmek gerekiyor.

Editör: TE Bilisim