İtalyan gazeteci-yazar Corrado Augias, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi’ye Fransız “Legion d’Honneur” onur nişanı vermesini eleştirerek, kendisinde de olan aynı nişanı iade edeceğini açıkladı.

Augias, La Repubblica gazetesinde bugünkü köşe yazısında, Sisi’ye Fransız “Legion d’Honneur” onur nişanı verilmesine tepki göstererek, “14 Aralık Pazartesi günü onur nişanını iade etmek için Fransa Büyükelçiliği’ne gideceğim. Bunun tamamen sembolik, duygusal ama ciddi bir jest olduğunu söyleyebilirim.” diye yazdı.

İtalyan gazeteci-yazar Corrado Augias, Fransız onur nişanını Sisi’ye de verilmesi nedeniyle iade edecek.

“SİSİ SUÇ ORTAĞI”

Augias, Mısır’da yaklaşık 5 yıl önce ölü bulunan İtalyan araştırmacı Giulio Regeni’yi hatırlatarak, “Cumhurbaşkanı Macron, objektif olarak söylemek gerekirse iğrenç suçlulara suç ortağı olan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’ye Legion d’Honneur vermemeliydi. Bunu hem talihsiz Giulio Regeni’nin hatırası için hem de aynı zamanda Fransa’da iki yüzyıldan fazladır verilen bu nişanın önemi için söylüyorum.” ifadelerini kullandı.

Devlet başkanlarının bile devlet yönetiminde aşmaması gereken sınırlar olduğunu vurgulayan İtalyan gazeteci-yazar, Macron’un bu nişanı Sisi’ye vermesiyle adaletsiz bir işe imza attığını belirtti. ​​​​​​​Augias, Sisi’nin bu nişanı almayı hak etmek için ne yaptığını ve erdemlerinin neler olduğunu da sordu.

MISIR İNSAN HAKLARINI İHLAL ETTİ

Augias, Regeni hadisesinde Mısır yönetiminin Sisi’den başlamak üzere adaleti, kanunları, insan haklarını ihlal ettiği için suçlu olduğunu kaydetti.

Diğer yandan, Sisi’nin Fransa’da “Legion d’Honneur” onur nişanı alması, İtalyan basınında eleştiri konusu olmaya devam ediyor.

Diktatörü kırmızı halıyla karşılayan Macron, Sisi’ye verdiği devlet nişanını kamuoyundan sakladı

Dünya

Habere Git

Editör: TE Bilisim