Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç’te tedavi edilmeyen Emrullah Gülüşken’in kızı Leyla Gülüşken ile telefonda görüştü.

İsveç’in Malmö kentinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek evine gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken, çocukları Esma, Samira ve Mahmut’la Türkiye Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Türkiye’ye getirilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’ten uçakla Türkiye’ye getirilen Emrullah Gülüşken’in kızı Leyla Gülüşken ile telefonda görüştü. Erdoğan, İsveç’ten Türkiye’ye getirilen Gülüşken’in kızı ile yaptığı görüşmede, tıbben üzerlerine ne düşerse yerine getireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Twitter hesabından o telefon görüşmesinin görüntüleri yayınlandı. Erdoğan, “Bugün İsveç’ten uçak ambulans ile ülkemize getirdiğimiz Emrullah Bey’in kızı Leyla kardeşimle telefonda görüştüm. Yaşadığı mutluluğu paylaşmayı bizlere nasip eden Allah’a şükürler olsun. Bu devlet, Milletinin mecnunudur. Sevdiği gurbet elde olsa da onu asla yalnız bırakmaz…” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim