Levent Gültekin 

Cumartesi günü sadece Avrupa’nın değil dünyanın en büyük derbisi olan Barcelona – Real Madrid maçında konuk ekinin 90.dakikada duran toptan gol atarak mücadeleyi 1-1 bitirmesi Katalan basınında hala yankı buluyor. Neymar’ın sakatlanmasıyla beraber oyuna 78.Dakikada giren ve ölü noktada rakibine yaptığı faulle sert tepki toplayan Arda Turan ‘Hedef tahtasına konan adam’ durumuna getirilirken, şu ana kadar kötü oynadığı maçlarda bile yıldız futbolcunun arkasında duran Luis Enrique’nin de Arda hakkındaki düşüncelerinin Madrid maçından sonra değiştiği iddia edildi.

Arda beni dinlemiyor eleştirisi

Oyuna alınırken ‘Kesinlikle gereksiz faulden kaçın, topun ayağında kalmasına dikkat’ et direktifleri almasına rağmen hocasının sözünü dinlemeyen ve Sergio Ramos’un attığı gole bir anlamda vesile olan Arda Turan topun ağzına gelirken Enrique’nin El Classico’dan sonra milli futbolcu için ‘Benim sözlerimi dinlemiyor, onu defalarca uyarmıştım Arda hala aynı kafada ve aynı şeyleri yapıyor, artık ben de onun arkasında duramam’ dediği ifade edildi.

Neymar yok Arda’ya forma şansı verilmezse…

Bu hafta Şampiyonlar Ligi’nde B.Mörchengladbach ile karşılaşacak olan Barcelona’da Neymar’ın cezalı olması ‘Arda Turan’a gün doğdu, kendisini affettirme zamanı’ olarak yorumlansa da Luis Enrique’nin Pablo Alcacer seçeceğinin de bulunması Arda’yı sıkıntıya sokan en büyük etkenlerden biri olarak görülüyor. Arda Turan eğer Mörchengladbach ve Osasuna maçlarında forma giyemezse (Neymar bu iki karşılaşmada da yok) tecrübeli orta saha oyuncusu büyük bir ihtimal sezon sonu gönderilecek.

Editör: TE Bilisim