Tatlı tarifleri arasında yediden yetmişe herkesin severek tükettiği Şam tatlısı tarifi için 2 Ekim Gelinim Mutfakta yarışmacıları büyük çaba sarf etti. Şambali olarak da bilinen Şam tatlısının yapılışı ve malzeme listesi programın ardından sıkça araştırılmaya başlandı. İşte detaylı anlatımıyla muhteşem Şam tatlısı tarifi! Gelinim Mutfakta nefis Şam tatlısı nasıl yapılır? Bilgiler haberin detayında…

Gelinim Mutfakta Şam tatlısı tarifi!

Şam tatlısı için gerekli malzeme listesi şöyle;

3 su bardağı irmik

1 adet yumurta

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı ayçiçeği yağı

Yarım su bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Yarım su bardağı kabukları soyulmuş yer fıstığı

Şerbeti için

2.5 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

Yarım limonun suyu

Gelinim Mutfakta Şam tatlısı nasıl yapılır?

Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri 2-3 dakika kadar mikser yardımıyla çırpın. Ayçiçeği yağı ve yoğurdu ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Son olarak irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip fazla çırpmadan karıştırın. 24 cm’lik fırın kabını margarin ile yağlayın. Hazırladığınız harcı kalıba aktarıp kaşığın tersi ile düzleştirin. Üzerini yer fıstıkları ile süsleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Soğuk fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Şerbeti için su ile şekeri 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip 1 dakika daha kaynatın. Ilınması için bir müddet bekletin. Tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin.

Üzerine ılık şerbeti gezdirin ve soğuduktan sonra servis edin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim