Maksut Aşkar kimdir, nereli? MasterChef konuğu Şef Maksut Aşkar hangi restaurant ve hangi kanalda? Ülkemizi 30 ayrı etkinlikte yurtdışında başarıyla temsil eden ünlü şef Maksut Aşkar, 26 Aralık 2020 Cumartesi akşamı TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye programına konuk oluyor. haftanın ikinci finalistinin seçileceği programda Özgül, Barbaros ve Emir birinci olmak için yarışacak. Maksut Şef’in bir yemeğini en lezzetli haliyle sunmak için hünerlerini sergileyecek yarışmacılardan biri şampiyonluğa bir adım daha yaklaşacak. Ekranı başında programı takip eden izleyiciler Şef maksut Aşkar’ın biyografisini, yaşam öyküsünü ve mesleki kariyerine dair detayları merak ediyor. Peki, Maksut Aşkar kimdir, nereli? MasterChef konuğu Şef Maksut Aşkar hangi restaurant ve hangi kanalda?

Maksut Aşkar, Şef ve işletmeci olarak görev aldığı ‘Sekizİstanbul’ adlı restoranın ardından Salt Galata’da açtığı mekanı ‘Neolokal’ ile Türk mutfağına modern dokunuşlarla kendi sanatsal, minimal ve modern yorumuyla harmanladığı muhteşem lezzetler sunuyor. Bir yandan da 24Kitchen’da yayınlanan ve Türk mutfağını modern haliyle dünyaya tanıtan ‘Lezzet Sanatı’ ve ‘Neolokal’ programlarıyla TV izleyicisiyle buluşturdu.

Maksut Aşkar kimdir, nereli? MasterChef konuğu Şef Maksut Aşkar hangi restaurant ve hangi kanalda?

Maksut Aşkar, 1976 yılında İskenderun’da dünyaya geldi. Lise eğitimini Mersin Evliyâ Çelebi Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaptı. 1994-1999 yılları arsında İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü’nde eğitim gördü.

Turizm ve Otelcilik eğitimi aldığı 9 yıl içerisinde Aşkar, profesyonel bir yönetici olmak için mutfak eğitimleri de aldı.

Maksut Aşkar, okul hayatı boyunca Q jazz club, emporio armani cafe gibi işletmelerde de çalıştı. Mezun olduğunda ise Nupera adlı çok mekanlı yiyecek içecek işletmesinde yöneticilik yaptı. Nupera’nın ardından Aşkar, Hillside City Club’larda kendi işletmesinin yöneticiliğini yaptı.

Şef Maksut Aşkar, çalıştığı bu süre içinde lezzet tasarlama tutkusunu farklı projelerle de ifade etmeye çalıştı. Tasarladığı lezzetleri sergilerle örtüştüren Aşkar, karma sergilere dahil oldu ve solo sergiler açtı. Lezzeti tüm duyulara ifade ettiğini savundu. Bu ifade biçimi, yaptığı işlere de yansıdı. Birçok önemli marka için lezzet danışmanlığı ve tasarım etkinlikleri yaptı. Hillside Beach Club Fethiye, Sofa Otel, Bodrum Maçakızı Otel’e ve başka birçok işletmeye lezzetler tasarlayarak danışmanlıklarını yaptı.

Son 6 yılını hayallerinin peşinden koşarak geçiren Maksut Aşkar, önce 2007- 2009 yılları arasında Multi, sonra da 2009-2012 yılları arasında LilBitz adında iki restoranla mutfaktaki hünerini kanıtladı.

Maksut Aşkar, deneyimlerini, Boğaziçi Üniversitesi sertifika programlarında paylaştı ve halen Özyeğin Üniversitesi Turizm ve Otel işletmeciliği bölümünde dersler vererek, kendisi gibi hayallerinin peşinden koşan lezzet tutkunu gençlerle paylaşıyor.

Şef ve işletmeci olarak görev aldığı ‘Sekizİstanbul’ adlı restoranın ardından Salt Galata’da açtığı mekanı ‘Neolokal’ ile Türk mutfağına modern dokunuşlarla kendi sanatsal, minimal ve modern yorumunu kattığı muhteşem lezzetler sunuyor. Bir yandan da 24Kitchen’da yayınlanan ve Türk mutfağını modern haliyle dünyaya tanıtan ‘Lezzet Sanatı’ ve ‘Neolokal’ programlarıyla TV izleyicisiyle buluşturdu.

Editör: TE Bilisim