Koronavirüs mutasyonu nedir, belirtileri nelerdir? İşte uzmanlardan koronavirüs mutasyon belirtileri… soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Öksürük, nefes darlığı ve ateş gibi belirtilerle kendisini gösteren korona virüsle ilgili Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan mutasyonlu virüsün öldürücü hızının daha az olduğunu belirtmişti. Peki, Koronavirüs mutasyonu nedir, belirtileri nelerdir? İşte uzmanlardan koronavirüs mutasyon belirtileri…

KORONAVİRÜS MUTASYONU NEDİR, BELİRTİLERİ NELERDİR? İŞTE UZMANLARDAN KORONAVİRÜS MUTASYON BELİRTİLERİ…

Koronavirüs mutasyonu ve mutasyonlu virüsün belirtileri son gelişmeler ile takip ediliyor. Uzmanlara göre, mutasyonlu koronavirüsün belirtilerinde öksürük ve solunum semptomları daha fazla görülüyor. Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, mutasyona uğrayan koronavirüs belirtisiyle ilgili daha önce yaptığı açıklamada, “İngiltere’deki meslektaşlarımız, öksürük ve solunum semptomlarının daha fazla olduğunu söylüyorlar. Burada da muhtemelen öyledir” diye konuşmuştu. koronavirüs en bilinen semptomları ise ateş ve nefes darlığı olarak ifade ediliyor.

KORONAVİRÜS MUTASYONU NEDİR, BELİRTİLERİ NELERDİR?

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, İngiltere’de ortaya çıkan mutasyonlu koronavirüse ilişkin DHA’ya açıklama yaptı.

Prof. Dr. İlhan, mutasyonlu virüsün öldürücülüğünün az olmasının iki nedeni olabileceğine vurgu yaparak, “Bulaştığı kişi sayısı fazladır, daha hafif hastalık yapıyor olabilir ya da bulaştıklarında bir bölümünde yine hastalık olabileceği gibi bir bölümü daha hafif geçiriyordur, o yüzden de öldürücülük hızı düşmüş olabilir. Bunu takip edip görmek gerekiyor. Kısıtlamalara uymak gerekiyor, vatandaşlarımız şunu düşünmeli; eğer yüzde 70 bulaştırıcılık fazlaysa en az benim iki kat önlem almam gerekiyor. İngiltere’den gelen 15 hastanın tedavisinin devam ettiğini biliyoruz, yakınları da karantinada. İngiltere’deki meslektaşlarımız, öksürük ve solunum semptomlarının daha fazla olduğunu söylüyorlar. Burada da muhtemelen öyledir” ifadesini kullandı.

İNGİLTERE’DE ÇARPICI ARAŞTIRMA

İngiltere’de yapılan bir araştırma, kalp atış hızındaki artışın yeni tip koronavirüsün belirtilerinden biri olabileceğini ortaya koydu.

Dünyanın farklı bölgelerinden 4 milyondan fazla kişinin verileri mobil uygulama yardımıyla analiz edildi. Araştırmanın sonuçları, Kovid-19’un düzensiz veya yüksek hızlı kalp atışına neden olabileceğini gösterdi. Doktorlar, nabzı ölçerken hatalardan kaçınmak için ölçümün kişinin sakin olduğu anda yapılması, tercihen ölçümden önce kişinin 5 dakika dinlenmesi ve gevşemesi, yani stres faktörlerini veya fiziksel yükleri vücuttan atması gerektiğini vurguladı.

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ NELER?

1-3. gün koronavirüs belirtileri

Soğuk algınlığı ve gribe benzeyen belirtiler ortaya çıkar. Hafif ateş ve boğaz ağrısı görülebilir. Bağışıklık zayıfsa mide bulantısı ve ishal görülebilir.

gün koronavirüs belirtileri

Boğaz ağrısı şiddetlenir. Ses boğuklaşır. Yeme ve içmede zorluk yaşanabilir. Hafif baş ağrısı ile birlikte ishal başlar.

gün koronavirüs belirtileri

Boğaz ağrısı şiddetlenir. Yeme ve içme oldukça ağrılı bir hale gelir. Vücudu ve uzuvları hareket ettirmek sancılı olur. Eklem ağrıları görülür.

gün koronavirüs belirtileri

Kuru öksürük başlar. Konuşurken yutkunurken boğaz ağrısı şiddetlenir. Şiddetli bitkinlik başlar. Mide bulantısı artar. Zaman zaman nefes almada zorluk yaşanır. İshal ve kusma şiddetlenir.

gün koronavirüs belirtileri

Ateş 38 dereceye yükselir. Öksürük ve balgam çok şiddetlenir. Vücut ve baş ağrılarıyla birlikte kusma çok şiddetli bir hale gelir.

gün koronavirüs belirtileri

Soluk alıp vermek çok güç bir hale gelir. Göğüs bölgesi çok ağır olarak hissedilir. Öksürükle birlikte baş ve eklem ağrıları son derece artar. Vücut sıcaklığı 38 derecenin üzerine çıkar.

gün koronavirüs belirtileri

Tüm belirtiler şiddetle artar. Yüz veya dudaklarda mavileşme görülür. Öksürük ve balgam çok şiddetlenir. Vücut ve baş ağrılarıyla birlikte kusma çok şiddetli bir hale gelir.

Editör: TE Bilisim