Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Adana, Antalya, Bursa ve Muğla il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, “Gazi’nin emaneti diyerek CHP’ye oy veren vatandaşlarımızın yaşadığı mahkumiyete üzülüyoruz. Bizim sıkıntımız demokrasi adınadır, Türk siyaseti adınadır. Kendi siyasetimiz adına mumla arasak bulamayacağımız bir rakiple karşı karşıyayız. Türkiye’nin en büyük ikinci partisinin 3-5 marjinalin oyuncağı haline getirilmesine içimiz elvermiyor. Biz CHP’den çok memnunuz, böylesi bulunmaz.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şöyle:

Bizim yol arkadaşlığımız pazara kadar değil mezara kadardır.

Bizler birlik olmadan dirlik olmayacağına inanan aynı davaya aynı sevdaya gönül vermiş bir kadroyuz.

AK Parti olarak sadece 83 milyon vatandaşımız için değil, gözünü ve kalbini ülkemize çevirmiş yüz milyonlarca mazlumun da emanetini taşıyoruz.

Siyaset sahnesindeki varlıklarını parti içi ayak oyunlarına borçlu olanlar bizim dayanışmamızı, muhabbetimizi içlerine sindiremiyor.

CHP’DEKİ İSTİFALAR 

Teşkilatlarını saran taciz ve tecavüz vakalarıyla ilgili konuşmayanlar bize saldırıyor. Külliye’ye giden CHP’li yalanıyla gündemi meşgul etmişlerdi. Bu yalanların hepsinin CHP Genel Merkezi’nde üretildiği ortaya çıktı. Şimdi de istifalardan dolayı bizi hedef alıyorlar. Terör örgütünün siyasi uzantısıyla iş birliğini sorgulamayan bize saldırıyor.

Parti içi kavgalardan AK Parti’yi mesul tutmak yüzsüzlüktür, pişkinliktir, siyasi arsızlıktır.

Gizlemeye çalışsanız da millet kimlerle yol yürüdüğünüzü görüyor.

Devletin valisine, hâkimine, askerine, öğretmenine ‘militan’ iftirası atarken, teröristleri ‘arkadaş’ diyerek koruma yarışına girdiler.

Gezi olaylarından itibaren nerede bir provokasyon varsa CHP’liler daima ön saflarda yer aldı. CHP Genel Başkanı FETÖ’cüler için İstanbul’a terörist uzantılarıyla yürüdü. PKK’nın paçavraları önünde nöbet tuttular.

Siz saklamak için yırtınsanız da bu millet her hafta sizin bir milletvekilinizi 6-8 Ekim olaylarının failine gönderdiğini biliyor. Gazi’nin emaneti diyerek CHP’ye oy veren vatandaşlarımızın yaşadığı mahkumiyete üzülüyoruz. Bizim sıkıntımız demokrasi adınadır, Türk siyaseti adınadır. Kendi siyasetimiz adına mumla arasak bulamayacağımız bir rakiple karşı karşıyayız. Türkiye’nin en büyük ikinci partisinin 3-5 marjinalin oyuncağı haline getirilmesine içimiz elvermiyor.

Biz CHP’den çok memnunuz, böylesi bulunmaz.

Teröre, ahlaksızlığa, sapkınlığa ve şiddete bulaşmadığı sürece her görüşe, her fikre saygılıyız.

Birliğimizi ve beraberliğimizi hedef alan onca saldırıya rağmen milletimiz geleceğini hala AK Parti’de ve Cumhur İttifakı’nda görüyor.

Salgın şartlarına rağmen son 1 yılda partimize 1 milyon 300 bini aşkın yeni üye kazandırdık. Yeni üyelerimizin yarıdan fazlasını 18-35 yaş grubu gençlerimiz oluşturuyor.

MANAVGAT’A MÜJDE

Manavgat’a 300 yataklı hastane projesinin inşaatı yakında başlayacak.

Editör: TE Bilisim