Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Devlet sanatçısı unvanı alan taş ustası Cumhurbaşkanına olan sevgisini taşa yansıtıyor.

Taş ustası Selaniş, çalışmalarını tamamlayacağı 3 metrelik Yeni Cumhurbaşkanlığı Forsu’nu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye etmek istiyor.

Siverek ilçesinde yaşayan 35 yıllık taş ustası olan Mahmut Selaniş Cumhurbaşkanlığınca kaybolan mesleklerle ilgili yapılan çalışmada koruma altına alınarak devlet sanatçısı unvanı verilmişti. 13 yaşında taşçılık mesleğini öğrenen Taş ustası Selaniş onlarca tonluk dev taşları sanata çeviriyor.

DEVLET SANATÇISI ÜNVANI ALDI

İkinci Cumhurbaşkanlığı Forsu’nu yaptığı söyleyen Mahmut Selaniş, “Taş ustası olarak Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kaybolan mesleklerde koruma altına alınarak devlet sanatçısı unvanı aldık, ilçede kendi imkânımla taşları bularak çeşitli eserler yapıyorum. Daha önce Cumhurbaşkanımızın ilk kez bir fors yaparak hediye ettim, şuan hediye ettiğim Fors Bitlis Ahlat’ta bulunan külliye’de sergileniyor, şuan yaklaşık 3 metre uzunluğunda 1 buçuk metre de eninde bin tonluk yeni bir Cumhurbaşkanlığı forsu yaparak Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne hediye edeceğim, Cumhurbaşkanımızı sevdiğim için ikinci forsu yapıyorum” diye konuştu.

Mahmut Selaniş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı forsunun tamamlanmasıyla Ankara’ya gönderilmesi için milletvekilleri ve devlet erkanından destek beklediğini de ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan sevgisini ilmek ilmek işledi: 506 renkli halı Guinness’e aday

Kültür Sanat

Habere Git

Editör: TE Bilisim