Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumundan (TİHEK) yapılan yazılı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi önünde, Müslümanların mukaddes mekanı Kabe’ye ve İslami değerlere yönelik saldırı gerçekleştirildiği kaydedildi.

“BU TİP SALDIRILAR İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİLDİR”

Kutsal zamanlara ve mekanlara saygı hakkının din ve vicdan hürriyeti kapsamındaki haklar olduğu anımsatılan açıklamada, “İbadet mekanlarına ve sembollerine yapılan saldırılar da din ve vicdan hürriyetine saldırıdır. Bu tip saldırılar ne ifade özgürlüğü ne de gösteri hakkı olarak değerlendirilebilir. Bilakis nefret suçu olarak değerlendirilebilir.” ifadeleri kullanıldı.

“ADLİ VE İDARİ YÖNDEN SORUŞTURULARAK HAKLARINDA GEREKLİ CEZALARIN VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Devletin, milletin inancına yapılan doğrudan veya dolaylı saldırılara fırsat vermemesi ve saldıranları caydırıcı cezalarla cezalandırmasının, din ve vicdan hürriyeti ile kamu düzeninin gerekleri kapsamında olduğu belirtilen açıklamada şunlara yer verildi:

“Boğaziçi Üniversitesi önünde yere serilmiş Haremi Şerif fotoğrafının ortasında Kabe’nin yerine Şahmeran figürü ve etrafına LGBTİ, bayraklar çizilmiş bir görsele yer verilmesi kabul edilemez. Yapılan saldırıları esefle kınıyor, şüphelilerin adli ve idari yönden soruşturularak haklarında gerekli cezaların verilmesini bekliyoruz.”

Boğaziçi’ndeki LGBTİ Kulübü’nde PKK detayı

Gündem

Habere Git

AK Parti’den Boğaziçi’ndeki Kabe provokasyonuna tepki: Saygısızlığı kınıyoruz

Gündem

Habere Git

Boğaziçi Üniversitesi önünde kutsalımıza yapılan alçaklığa soruşturma

Gündem

Habere Git

Editör: TE Bilisim