Boğaziçi Üniversitesi’ne yeni rektörün atanmasının ardından protestolar sürüyor. Birçok marjinal grubun katıldığı protestolar amacından sapmış durumda ve yerini milli ve manevi değerler ile ülkedeki iç huzuru bozma eğilime yönelmiş durumda.

Eylemler devam etmesiyle birlikte dün skandal bir provokasyona imza atıldı. Kabe-i Muazza’nın fotoğrafları bir grup LGBT mensubu eylemci tarafından yerlere atılarak İslam’a manevi değerlere saldırıldı.

SAPKINLARA GEÇİT YOK!

Yaşanan saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan önemli bir açıklama yapıldı. Bakan Soylu “Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı!” dedi.

İstanbul Valiliği ise bugün bu verileri güncelleyerek 5 kişinin gözaltında olduğunu 2 firarinin de arandığını açıkladı.

ALÇAKLIĞA BAŞSVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Gerçekleştirilen saldırının ardından siyasilerden de tepkiler gecikmedi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe’ye yapılan saygısızlığa hukukun göz yumamayacağını belirtti.

Bakan Gül, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Cenab-ı Hakk’ın emridir; ‘evimi her türlü kirden temiz tut’. Gönülleri nefretle paslanmış hadsizlerin kutsalımız Kabe’ye saygısızlığına hukuk göz yumamaz. Bu alçaklığa karşı İstanbul Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup failler hakkında gözaltı talimatı verilmiştir.” ifadelerini kullandı.

“MECZUPLARIN SALDIRISINI KINIYORUM”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise, “Boğaziçi Üniversitesinde bazı meczuplar tarafından milletimizin kıblesi mukaddes Kabe’ye yapılan saygısızlığı kınıyorum.” ifadesini kullandı.

Şentop tepkisini, “Bu tür menfur eylemlerin üniversitelerimizin saygınlığına gölge düşürmesine izin verilmemelidir. Hukukun gereği yapılacak failler gereken cezayı alacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim