Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Melih Bulu'nun atanması bahanesiyle başlayan provokatif gösteriler devam ediyor. Terör örgütleriyle iltisaklı provokatörlerin katıldığı ortaya çıkan olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gezi parkı olaylarındaki gibi ortalığı karıştırmak isteyen kesim, gösterilere desteklerini sürdürüyor.

PROTESTOLARI KIŞKIRTIYOR

Ayrıca Türkiye gündemin yer bulan gösteriler bazı dış haber ajanslarının da dikkatini çekti. Protestolar hakkında kışkırtıcı bir üslup kullanan BBC News, Boğaziçi Üniversitesi'nde protestoların arttığını aktardı. Haberde, "Protestolar bir aydır devam ediyor ama gerilim hiç bu kadar yüksek olmamıştı. Boğaziçi öğrencilerini desteklemek için Türkiye çapında yeni protesto çağrıları yapılıyor." denildi.

AP’DEN LGBT’YE DESTEK

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine destek veren Avrupa Parlamentosu Milletvekili Terry Reintke de "LGBT'lileri günah keçisi yapmak, Polonya ve Macaristan'da gördüğümüz tehlikeli bir taktik." diye yazdı. Reintke, paylaşımının devamında Ankara'yı suçlamaya kalkarak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Soylu, bunu Türkiye'deki topluma karşı yapıyor. Biz bir ideoloji değiliz. Biz suçlu değiliz." dedi.

TERÖRLE BAĞLANTILARI VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde gözaltına alınan 108 kişiden 79'unun DHKP/C, TKP-ML dahil olmak üzere terör örgütü üyesi olduğunu açıkladı.

Editör: TE Bilisim