DGS başvuruları ne zaman 2021? DGS sınav ücreti ne kadar? gibi sorular sıkça araştırılan konuların başında geliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) tarafından organize edilen DGS sınavı sayesinde iki yıllık ön lisans eğitimini tamamlayan öğrenciler dört yıllık lisans eğitimine hak kazanıyor. Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) 2021’ın hangi tarihte yapılacağı ise merak ediliyor. Peki, DGS başvuruları ne zaman 2021? DGS sınav ücreti ne kadar?

DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN 2021?

Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) 2021 etabı için henüz tarih bilgisi netleşmedi. 2020 yılında DGS 9 Ağustos'ta yapıldı. Bu bilgiler ışığında 2021 DGS oturumunun da ağustos ayı içinde yapılacağı tahmin ediliyor.

DGS SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden yapılan açıklamada yer alan bilgilere göre 2020 yılı için belirlenen sınav ücreti 130 TL oldu. Adaylar ücreti kurumun anlaşmalı olduğu bankalar üzerinden ya da ÖSYM'nin kartlı ödeme sistemi üzerinden ödeyebilirler.

DGS SINAV SÜRESİ NE KADARDIR?

Sınav saatinden en az 1 saat 15 dakika önce sınava girecekleri binalarda hazır bulunmaları gereken adaylar, saat 10.00'dan sonra içeriye alınmayacak. 120 sorudan oluşan DGS'de sayısal ve sözel testlerin uygulanacağını, adaylara 150 dakika süre veriliyor.

Editör: TE Bilisim