2021 engelli bağkur primi ne kadar? Soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bağkur primi 2021 yılında ödeme miktarı değişen kalemler arasında yer aldı. 2021 SGK - SSK primleri belli oluyor. Tüm çalışan ve işverenleri ilgilendiren SGK primi merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, 2021 engelli bağkur primi ne kadar? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

2021 engelli Bağkur primi net rakamı en düşük 1234.24TL olarak belirlenmiştir. Bağkurlular SGK’ya  prim ödemek için  asgari  ücretin en alt limitine göre  ödeme yapmaktadır. Bu yüzden asgari ücretin artması, Bağkurluların SGK’ya ödeyebilecekleri 2021 engelli Bağkur primi miktarını da artırmaktadır.

2021 Engelli Bağkur Priminden Kimler Faydalanabilir?

2021 engelli Bağkur priminden yaralananlar, engelli olarak çalışıp, sigortalıyken çalışma gücünü kaybedenleri kapsamaktadır. Erken emekli olan engelli Bağkurlular en az 15 yıl çalışarak, 3600 gün prim ödemesi yapmaktadır. Emekli sayılmak için sağlık kurulu tarafından verilen raporlar gereğince engellilik oranının en az %40 olması prim gün sayısının değişmesine neden olmaktadır.

2021 Engelli Bağkur Primi için Yaş Şartı!

2021 Engelli Bağkur primi için yaş sınırı şartı aranmamaktadır. Engelli çalışanlarına diğer sektörlerde çalışanlara göre emeklilik şartlarında birbirinden avantajlı uygulama ve düzenlemeler getirilmiştir. Sigorta başlangıç tarihinin yanı sıra prim ödeme gün sayısı önemle takip edilen engellilerin emeklilik süreçleri engellilik derecelerine göre değişmektedir. 2021 Engelli Bağkur primi için sağlık ve engellilik raporunun alınmış olması gerekir. Çalışma gücündeki kayıp %40 olan engelliler daha geç emekli olurken,  %50 ‘nin üzerinde olan engelliler yaş farkına bakılmaksızın hızlıca emekli edilmektedir.

2021 Engelli Bağkur Primi Kapsamında Çalışma Gücündeki Kayıp Dereceleri Nelerdir?

2021 Engelli Bağkur Primi için çalışma gücündeki kayıp dereceleri %60 ve üstünde olan Bağkur’lu kişiler 15 yıl olmak üzere 3960 gün prim ödeyerek emekli olabilmektedir. Çalışma gücündeki kayıp oranı  %50-59 arasında olanlar 16 yıl çalışmış olmaları halinde 4320 gün prim ödeyerek kolayca emekli olabilmektedir. Çalışma gücündeki kayıp derecesi %yüzde 40- 49 arasında olanlar 18 yıl çalışırlarsa 4680 gün prim ödemleri halinde emeklilik hakkı kazanmış olacaklardır.

2021 Engelli Bağkur Primi İle Borçlanma Miktarı Ne kadar Olacak?

2021 engelli Bağkur primi ile borçlanma miktarı da artış göstermektedir.  Özellikle asgari ücretin artmasına indeksi olan SGK primlerinin artış göstermesi, aynı zamanda engelli Bağkur borç düzeyinin yükselmesine neden olmaktadır. Sağlık kurulu tarafından alınan borçlanmaya karşı önlem niteliğindeki kararlar kapsamında engelli vatandaşların borç limitleri ve prim esaslı emeklilik ücretleri avantajlı olarak iyileştirilmektedir.

2021 Engelli Bağkur Priminde Dikkat edilecek Hususlar Nelerdir?

2021 Engelli Bağkur priminde en çok dikkat edilmesi gereken hususlar: Sigorta başlangıç tarihinin doğru bir şekilde hesaplanması, prim gün sayısının belirlenmesi konusudur. Sağlık raporu kapsamında engellilik derecesinin saptanması da engellilerin Bağkurdan ne düzeyde faydalanması gerektiğini gösteren yasal bir beyandır. Emeklilik şartları ve kanuni çerçevesi Ekim 2008 ‘den bu yana değişmiştir. Engelli oranını %40 ve üzerinde olması şartına göre Bağkurluların emekli sayılması için kişilerin prim gün sayısı değişmektedir. Dedi ki:

2021 yılı engelli Bağkur primi yasası, çalışma gücündeki kayıplık düzeyine göre engelli kişilerin emeklilik süresini kısaltmaktadır. İş kanunu ve sağlık kurulu tarafından gösterilen beyan ve kanuni işlemler engellileri korumaya yönelik maddeleri kapsamaktadır. Kaç yaşında olurlarsa olsunlar engelli Bağkur priminden faydalanan kişiler özellikle asgari ücret ve borçlanmalara indeksli olarak prim gün sayısını belirlemektedir.2021 yılı yurt dışı, askerlik durumu ve askerlik borçlanmaları prim esasını doğrudan etkileyen, günlük ödenmesi gereken minimum rakamı etkileyen en önemli faktörler arasında gösterilmektedir. Prim esasında bir diğer önemli konu devlet destekli prim yüzdelik dilimleridir. Asgari ücret bünyesinde bireysel emeklilik sistemi içinde gösterilen bireysel emeklilik sözleşmesi, devlet destekli olarak ödenmektedir. Asgari ücretlerin artırılması, sigorta ve primlerin artış göstermesi, gerekli sağlık ve iş göremezlik raporlarının alınması hâlinde 2021 engelli Bağkur primi hizmetinden faydalanabilirsiniz. SGK güvencesi ile devlet teşviki engelli prim desteği sağlayabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim