TikTok uygulaması üzerinden çocuğuna şiddet uygulayan bir kadının görüntülerinin paylaşılmasının üzerine, Twitter kullanıcıları #NurcanSerceTutuklansın etiketiyle tepkilerini dile getirmeye başladı.

Görüntülerde, kızına şiddet uygulayan kadının hızını alamayıp öldürme teşebbüsünde bulunması, olay sırasında bir erkek çocuğunun da çaresizce o anlara tanık olduğu görülüyor.

ÖLÜM TEHTİDİ!

Kız çocuğuna yönelik şiddeti devam ederken kadının el işareti ile erkek çocuğuna “seni de öldüreceğim” demesi dikkatlerden kaçmadı.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ!

Yaşanan elim hadiseye sosyal medya üzerinden tepkiler çığ gibi… Twitter üzerinden #NurcanSerceTutuklansın etiketi ile binlerce Tweet atıldı. Verilen tepkilerin bazıları ise şu şekilde:

“Her doğuranın anne olmadığı gerçeği asla değişmiyor.”

“Annelik bu değil. Odada en az üç çocuk daha var (muhtemelen) aynı şeyleri yaşayan!”

“O kadın mutlaka bulunsun o yavrucaklar kurtarılsın.”

“Sebep ne olursa olsun hiçbir çocuk bu zulmü hak etmez. Doğurmuşsun ama ANNE olamamışsın”

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan da bir açıklama yapıldı. Olayın 2020 Temmuz ayında Kocaeli'de gerçekleştiği belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Görüntülerdeki çocuğumuz ve kardeşleri, 21.07.2020 tarihinde haklarında alınan bakım tedbiri kararı ile ivedi olarak Bakanlığımız tarafından koruma ve bakım altına alınmışlardır. Çoçuklarımız halen kuruluş bakımında ve devlet korumasındadır. Çocukların annesi N.S. hakkında ise adli süreç devam etmektedir. Hukuki süreç, avukatlarımız kanalıyla da takip edilmektedir. Her çocuğumuz biricik ve kıymetlidir. Çocuklarımızın fiziksel ve psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkileyecek her türlü şiddetin her zaman karşısında durmaya, çocuklarımızı himaye etmeye devam edeceğiz."

Editör: TE Bilisim