Casper, 1991 yılında üniversiteden yeni mezun 3 girişimci bilgisayar mühendisi olan Altan Aras Fakılı, Yalçın Yıldırım ve Ali İhsan Taşkın tarafından resmen İstanbul'da kurulmuş bilgisayar ve yan ürünleri üreten bir firmadır. Casper Avrupa ve Orta Doğu da yer alan en büyük bilgisayar üretim tesisine sahiptir. Tesis büyüklüğü 34.500 metrekaredir. Casper, 417 çalışanı ile beraber yılda 1 milyon adet bilgisayar üreterek faaliyetine devam etmektedir. Casper, müşterileri ön planda tutan bir firma olması nedeniyle müşteriler için her daim en uygun çözümleri ve satış sonrası vereceği desteği merkezde tutar. Casper günümüzde hala aktif bir şekilde üreten ve satış yapan bir firma olmaya devam etmektedir.

İnternet sitesi ya da anlaşmalı teknoloji mağazalardan yapılan alışverişlerle ilgili geribildirimler veya ürünler hakkında bilgi almak veya şikayet iletme gibi konuları Casper müşteri hizmetleri numarası üzerinden firmaya iletebilirsiniz.

Casper Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası Nedir?

Casper, kendini müşteri sadakati oluşturmaya adamış bir şirkettir. Müşteriler, sorunlarla karşılaştıklarında onlara yardımcı olmak şirket politikasında oldukça önemli bir konuma sahiptir. Müşteriler ürün kalitesi ve aldıkları hizmetlerle ilgili sorunlar yaşarlarsa veya herhangi bir soru sormak veya bilgi almak isterlerse destek için Casper müşteri hizmetleri telefon numarasını arayarak firmanın müşteri yetkilileri ile kısa sürede iletişime geçerek her konuda yardım alabilir ve sorunlarınızı çözebilirsiniz. Site aynı zamanda gerçek zamanlı destek hizmetleri de sunmaktadır.

  • Casper Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası: (0850) 250 77 77

Casper Müşteri Hizmetleri Çalışma Saatleri Kaç ile Kaç Arasında?

Casper müşteri hizmetleri sizlere pazartesi ve cuma arası saat 8:30’dan 18:00’e kadar, cumartesi günleri saat 10:00’dan 16:00’ya kadar mesai saatleri içerisinde destek sunmaktadır.

Ayrıca casper.com.tr adresi üzerinden “Servis Destek” hizmeti ile ad, soyadı, cihaz, seri numarası ve IMEI numarası bilgileri girerek cihazınız hakkında çevrimiçi bilgiler alarak sorununuzu çözebilirsiniz.

Casper Müşteri Hizmetleri Faks Numarası Nedir?

Casper firmasına herhangi bir konuda yazılı olarak belge, evrak iletmek için faks hattını kullanabilirsiniz. Casper müşteri hizmetleri faks numarasına pazartesi ve cuma arası saat 8:30’dan 18:00’e kadar, cumartesi günleri saat 10:00’dan 16:00’ya kadar mesai saatleri içerisinde belge veya evraklar iletebilirsiniz.

  • Casper Müşteri Hizmetleri Faks Numarası: (0216) 528 66 66
  • Casper Müşteri Hizmetleri Genel Müdürlük Telefon Numarası ve Adresi Nedir?

Casper firmasının genel müdürlüğü İstanbul ili Ümraniye ilçesinde bulunmaktadır.

  • Casper Genel Müdürlük Telefon Numarası: (0216) 528 66 66
  • Casper Genel Müdürlük Adresi: Fatih Sultan Mehmet Mah. Balkan Cad. No: 47 Ümraniye / İstanbul

Casper İnsan Kaynakları İletişim Bilgileri Nelerdir?

Casper genel müdürlük telefonu numarası üzerinden insan kaynaklarına bağlanarak başvuruda bulunabilir, başvuru durumunuz öğrenebilir ve açık pozisyonlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

  • Casper İnsan Kaynaklar Telefon Numarası: (0216) 528 66 66

Casper Müşteri Hizmetleri İletişim Formu Nereden Doldurulur?

Casper müşteri hizmetleri iletişim formunu doldurarak dilek, şikayet ve isteklerinizi firmaya iletebilirsiniz. Form gönderildikten sonra müşteri yetkililerimiz sorununuz, dilek ve istekleriniz hakkında sizinle en kısa zamanda iletişime geçecektir.

Casper Müşteri Hizmetleri İletişim Formu

Casper Müşteri Hizmetleri Şikâyet Hattı Telefon Numarası Nedir?

Casper, ürün veya hizmetleriyle birçok kesimi kendine çeken bir teknoloji markasıdır. İstedikleri son şey, müşterilerinin ürün veya hizmetlerinden memnun kalmaması ve beklenenden daha düşük bir durumla karşılaşmaktır. Bu durumda Casper bir şikayet hattı oluşturulmuş olup, müşterilerin herhangi bir hizmetle ilgili şikayetleri veya yorumları varsa bu hatta yönlendirilmektedir.

  • Casper Şikayet Hattı Telefon Numarası: 0 850 250 77 77
Editör: TE Bilisim