Fito krem doku ve organlar üzerindeki yaraları onarmak için kullanılan bir ilaçtır. Ciltte bulunan bakterilerle savaşarak yaraların tedavisinde kullanılır. Fito krem sadece reçete ile 40 gramlık tüplerde satılır. İçinde lavanta esansının yanında buğday ekstresi (triticum vulgare) ve etilenglikol monifenil eter etken maddeleri bulunur. Cilt uzmanları tarafından hücrelerin kendini yenilemesi için hastalara tavsiye edilir ve kişinin sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşması sağlanır. Doktor tavsiyesi olmadan kullanılması doğru değildir. Uygulandığı cilt bölgesinde kısa zamanda etkisini gösterir.

FİTO KREM NE İÇİN KULLANILIR?

Fito krem kullanılması için cilt doktorları tarafından reçete ile yazılması gerekir. Kremi kullanabileceğiniz durumlar şu şekilde sıralanabilir:

·         Herhangi bir bölgedeki deri hasarları, cilt üstündeki derin kesiklerde, ameliyat sonucu oluşan yaralarda, genel anlamda yara ve yanık tedavisinde kısa sürede hücre yenilenmesi için kullanılır.

·         Suçiçeği hastalığından sonra deri üzerindeki kızarıklıkların azalmasını sağlar ve cilt renginde oluşan eşitsizlikleri gidermeye yardım eder.

·         Kişinin epilasyon ya da lazer sonrasında cildinde oluşan hassasiyeti aza indirmek için kullanılabilir.

·         Sivilcelerin kuruması ve lekelerin yok edilmesi için sivilce tedavilerinde kullanılabilir.

·         Dudak çatlaması, kuruması gibi durumlarda dudağı nemlendirmek için kullanılabilir.

FİTO KREM NASIL KULLANILIR?

Fito Krem’ in kullanılışı doktorun tavsiye ettiği miktarda ve şekilde olmalıdır aksi takdirde istenmeyen sonuçlar yaşanabilir. Yanlış uygulamalarda tedaviniz ve sağlığınız olumsuz etkilenebilir. Kremi kullanırken öncelikle spatül yardımı ile cilt üzerine uygulayacağınız bölgeye sürmelisiniz. Özellikle ameliyat yarası, derin kesikler varsa kremi sürdükten sonra bu bölgeyi gazlı bezle kapatmalısınız. Daha sonra yeniden kremi sürmeniz gerekecekse bölgeyi steril su ile iyice yıkamalısınız. Krem suda çözündüğü için cildiniz kremden arınacaktır. Doktorunuz verdiği talimatlara da uyarak günlük 1-2 defa bu uygulamayı yapabilirsiniz.

FİTO KREM HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Fito Krem için bilinmesi gerekenlerin başında hangi durumlarda kullanılmaması gerektiği gelir. Fito Krem kullanmadan önce doktor önerisine göre hareket etmelisiniz. Krem hakkında bilinmesi gerekenler şunlardır:

·         Herhangi bir hastalığınız varsa tedaviye başlamadan önce doktorunuza söylemelisiniz çünkü ilacın kullanımı size uygun olmayabilir.

·         İlacın içindeki etken maddelere karşı alerjik reaksiyonunuz varsa kullanmayınız. Bunun dışında başka herhangi bir maddeye veya besine alerjiniz varsa kullanmadan önce doktorunuza söylemelisiniz.

·         Mantar ve virüs gibi nedenlerle oluşmuş cilt rahatsızlıklarında kullanılmaz.

·         Kremi gözünüze, ağzınıza temas ettirmekten kaçınınız. Temas etmesi durumunda bol su ile yıkamalısınız.

·         Tedavinin uygulanacağı bölgeyi temiz su ile yıkayınız. Uygulama işlemini hafif masaj şeklinde yapabilirsiniz.

·         Bazı derin yara ve kesiklerde uygulama sonrası sürdüğünüz bölgeyi gazlı bezle kapatmalısınız.

·         Hamilelik ve çocuk emzirme dönemlerinde doktorunuza sormadan kullanmayınız.

·         Meme ucu çatlağı için bu ilacı kullanıyorsanız emzirme yapmadan önce meme ucunuzu steril su ile yıkamalısınız.

·         Tedavi süreci içinde cildinizde tahrişe neden olacak alkollü makyaj ürünlerinden, saç boyasından, tüy dökücü kremlerden kullanmayınız.

FİTO KREMİN YAN ETKİLERİ VAR MIDIR?

Fito kremde yan etkiler nadir de olsa kullanan kişilerde görülebilir. Bu yüzden kullanmadan önce bir cilt uzmanından onay almak ve verilen tedavi sürecinde uygulamak önemlidir. İlacı kullananlarda yaygın olarak görülen yan etkiye rastlanmamıştır. Nadir olarak görülebilecek yan etkiler şu şekildedir:

Karın ağrısı
Nefes almada güçlük
Kurdeşen
Yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik

FİTO KREM NE KADAR?

Fito kremin fiyatı 19.33 TL’dir ve eczane dışında bir yerde satışı yoktur. Fito krem satın alırken reçete kullanıyorsanız fiyatı devlet tarafından karşılanır. Kreminizin son kullanma tarihini kontrol ederek satın alınız. Ayrıca üzerinde yer alan uygulama bilgilerine dikkat ederek tedavinizi sürdürmelisiniz.

Editör: TE Bilisim