Jandarma uzman erbaş alımı sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? sorusu Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev almak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 5 bin kişilik yapılacak olan alımların 925'i Lojistik alanına, 3.770'i Komando-Asayiş alanına, 265'i Muhabere alanına, 14'ü At Bakıcısı alanına, 13'ü Bot Serdümeni alına ve 10'u Havacılık alanına olmak üzere birçok pozisyonda alım gerçekleştirilecek.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2021? İŞTE KONUYA İLİŞKİN DETAYLAR…

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev almak isteyen vatandaşlar heyecanla beklediği alımlara ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. Fakat alımların sonuçlarına ilişkin önümüzdeki günlerde resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

Konuyla alakalı kılavuzda yer alan bilgi şöyle;

Temin edilecek branşlar için genel ve özel şartları taşıyan adaylara https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi üzerinden "Seçme Sınavlarına Çağrılma" duyurusu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi "Sonuç Bilgileri" kısmı altında "Sonuçlarım" kısmından yapılacaktır. Adaylar başvuruların bitiminden sonra bu internet adresini takip edecektir.

UZMAN ERBAŞ SÖZLEŞMELERİ KAÇ YIL YAPILIR?

Uzman Erbaşlar, en az 1 yıl ve en fazla 5 yıl olmak üzere sözleşme yaparak görevlerini icra etmeye başlarlar.

İşte Uzman Çavuş Olma Şartları Şunlardır ;

- TC Vatandaşı Olmak

- Müracaat Tarihinde 26 Yaşından Gün Almamış Olmak

- Askerlik Hizmetinin 6'ncı ayı ile terhisini takip eden 3 yıl içerisinde başvuruyor olmak

- Ortaokul,lise,yüksekokul veya fakülte mezunu olmak. (Bazı alımlarda en az lise mezunu şartı aranmaktadır)

- Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce Subay,Astsubay,Uzman Jandarma,Askeri öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olması

- Taksirli suçlar haricinde,affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi, bir cürümden hükümlü bulunmamak,soruşturma altında veya yargılanıyor durumda olmamak.

- TSK manevi değerine gölge düşürücü,askerlik şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasa dışı,siyasi,yıkıcı,bölücü,ideolojik görüşü benimsememiş olmak.

- Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için bağlı oldukları Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesinde 80 ve üzeri not almış olmak (100 puan üzerinden)

- Tüm sınavları geçen adaylar için TSK Sağlık Yeğeneği Yönetmeliğine uygun olarak; sevk edildikleri Asker Hastanesinden Komando Uzman Erbaş Adayı seçilenler için "Komando Uzman Erbaş Olur, Paraşütle Atlar" , diğer sınıflar için ise "Sağlam,Uzman Erbaş Olur" kayıtlı sağlık raporu almış olmak,

Boy ve kilo oranları tablosunda belirlenen değerler içerisinde uygun bulunmak. (Adayların en az 164 cm, en fazla 210 cm boyunda olmaları gerekmektedir)

Editör: TE Bilisim