Ekranların büyük ilgiyle izlenen dizilerinden bir olan Sefirin Kızı oyuncu kadrosuyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Efeoğlu konağının doğal, dobra ve neşeli ancak temiz kalbi bir o kadar da hüzün dolu olan Elvan karakteri izleyicinin beğenisini ve desteğini kazanmaya devam ediyor. Kocası Yahya'nın aldatıp boşandığı ancak başta Halise Ana ve Sancar Efe olmak üzere konağın göz bebeği olan Elvan'ın hikayesi izleyenleri oldukça etkiliyor. Dizi takipçileri Sefirin Kızı Elvan kimdir? Sefirin Kızı Elvan (Hivda Zizan Alp) nereli ve kaç yaşında? sorularının yanıtını sıkça araştırıyor. Yetenekli oyuncunun hayat hikayesi oldukça merak ediliyor. Peki, Sefirin Kızı Elvan kimdir? Sefirin Kızı Elvan (Hivda Zizan Alp) nereli ve kaç yaşında? Merak edilenleri yazımızda bulabilirsiniz...

Sefirin Kızı Elvan kimdir? Sefirin Kızı Elvan (Hivda Zizan Alp) nereli ve kaç yaşında?

Sefirin Kızı dizisinde Elvan karakteri, Efeoğlu konağının neşeli gelini, Yahya'nın karısı rolünde ekranlara konuk oluyor. Halise Efe'nin deyimiyle 'gök görmedik Elvan' neşeli yüzünün ardında kimsesizliği ve acılarıyla bir o kadar da hüzün dolu bir kişilik taşıyor. 

Daha önce Yeşil Deniz ve Fi dizisi ile tanınan oyuncu Hivda Zizan Alp, Sefirin Kızı dizisiyle oyunculuk kariyerinde bambaşka bir yere ulaştı.

Hivda Zizan Alp, 1993 yılında 9 Kasım tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Hivda Zizan’ın boyu 1.63 kilosu 50dir. Hivda isminin anlamı Kökeni Kürtçe olan ay doğdu anlamına geliyor.

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Keman Bölümü’nü okuyarak yükseköğretim eğitimi tamamlamıştır. Hivda Zizan Alp sonrasında eğitimine Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümü ile devam etmiş ve eğitimini başarıyla tamamlamıştır.

Sonrasında sanat hayatına 2012 yılında ‘Küskün Müzikal’ Emek Sahnesi‘nde Orkestra Şefi ve Kemancı olarak adım attı. 2013’te oyunculuk hayatına ‘Kaçak’ dizisinde bölüm oyuncusu olarak başlamıştır.

2014 yılında Yeşil Deniz dizisindeki ‘Arife’ rolü ile önemli bir çıkış yapan oyuncu, 2015 yılında ‘Mordkommision İstanbul’ filminde beyaz perde de rol almıştır. Müzik, tiyatro ve dizi film çeşitli yapımlarda başarılar sergileyerek çalışmalarına devam etti. 2017 yılında Fi isimli başrollerini Serenay Sarıkaya, Ozan Güven ve Mehmet Günsür gibi önemli isimlerin yer aldığı internet dizisinde “Ada” karakterine can vermiştir.

Hivda Zizan Alp birçok kurumsal markanın reklam yüzü olarak ekranlarda karşımıza çıkmıştır. Bunların yanında pek çok tiyatro sahnesinde rol aldı ve müzikallere imza attı.

Şimdilerde Star Tv’nin sevilen yapımlarından biri olan Sefirin Kızı dizisi ile ekranlara gelmektedir. Sefirin kızı dizisinde Elvan karakterine can vermektedir. Elvan dizide dikkat çeken karakterlerden biridir. Dobralığı ile ün salmıştır.

Hivda Zizan Alp'in rol aldığı reklamlar

2017 – Klorane
2016 – Letgo
2016 – Turkcell – Anneler Günü / Viral
2015 – Kfc

Hivda Zizan Alp tiyatro oyunları

2017 – Balat Monologlar Müzesi – Galata Perform
2014 – V.Frank -Tiyatro Adam
2012 – Küskün Müzikal – Emek Sahnesi / Orkestra Şefi-Kemancı


Hivda Zizan Alp dizi ve filmleri

Sefirin Kızı (Elvan) TV Dizisi 2019
Fi (Ada) TV Dizisi 2017
Mordkommision İstanbul TV Dizisi 2015
Yeşil Deniz (Arife) TV Dizisi 2014
Kaçak TV Dizisi 2013

Editör: TE Bilisim