Yüz binlerce vatandaş internet kafelerin ne zaman açılacağı dair detayları merak ediyor. Koronavirüs salgını süresince ekonomik olarak yıpranan sektörlerden bir tanesi de internet kafeler oldu. Koronavirüs aşının yaygınlaşmaya başlamasıyla beraber özellikle işletme sahipleri gözünü yapılacak olan yeni açıklamalara çevirdi. Peki, Halısaha ve İnternet kafeler ne zaman açılacak? İşte son gelişmeler

Halısaha ve İnternet kafeler ne zaman açılacak? İşte son gelişmeler

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısıtlamaların kaldırılabilmesi için vaka ve hasta sayısının minimum seviyesine inmesi gerektiği açıkladı. Son olarak kabine toplatışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme süreciyle alakalı olumlu sinyaller vermişti. Fakat konuyla alakalı kesin kararın Bilim Kurulu görüşlerinden sonra verilmesi bekleniyor. Özellikle Mart ayında kısıtlamaların kaldırılacağına dair çıkan söylentiler hakkında resmi bir açıkla yok.

Bu neden henüz internet kafe, düğün salonları ve halı sahaların ne zaman açılacağı belli olmadı. Fakat önümüzdeki günlerde yapılacak kabine toplantısının ardından kısıtlamaların kademeli olarak düşmesi bekleniyor. Kabine Toplantısı'nda Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda söz konusu mekanların açılması ve vaka sayısına yönelik görüşler paylaşılıyor. Resmi açıklama Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi yapılacak.

Editör: TE Bilisim