2015 yılından bu yana küresel bir salgın ile ilgili pek çok yerde uyarılarda bulunan ve komplo teorisyenlerinin bir numaralı ilgi odağı haline gelen Bill Gates’in haklılığı, ilk olarak 2019 yılında görülen COVID-19 pandemisi ile gün yüzüne çıkmıştı.

Salgın tehdidine karşı uyarıda bulunan Gates, bu kez gezegenimizin karşılaşacağı 2 küresel felaket tahminini açıkladı. Dünyanın en zengin insanlarından Gates’e göre dünyanın bir sonraki ilk küresel felaketi iklim değişikliği olacak.

Gates'e göre iklim değişikliğinin getirdiği yıkım koronavirüsten çok daha ciddi olacak. Gates’e göre dünyanın gelecekte karşılaşacağı ikinci büyük küresel felaket ise biyoterörizm olacak.

Gates, teröristlerin kitlesel saldırılar için biyolojik silahlar üretebileceğinin altını çizerken, bu tip saldırıların COVID-19'dan çok daha fazla maddi ve manevi kayıpla sonuçlanabileceğini belirtti.

KOMPLO TEORİLERİNE YANIT VERMİŞTİ

Bill Gates, pandemiden sonraki 2 'küresel felaket' tahminini açıkladıBill Gates geçtiğimiz aylarda koronavirüs salgını süresince kendisiyle ilgili çıkan "çılgın" ve "kötü" komplo teorilerinin ulaştığı boyuta şaşırdığını ve bu teorilerin arkasında yatan nedeni araştırmak istediğini söylemişti. Bill Gates, pandemiden sonraki 2 'küresel felaket' tahminini açıkladı

Gates Reuters'a yaptığı açıklamada, kendisi ve Fauci ile ilgili sosyal medyada dolaşan ve sayısı milyonlara ulaşan "çılgın komplo teorilerinin" büyük olasılıkla salgının yarattığı korku ortamı ve sosyal medyanın hayatımızdaki rolünün artması nedeniyle yayıldığını düşündüğünü söylemişti.

Gates "Bu teorilerde benim ve Dr. Fauci'nin adının geçeceğini kimse tahmin edemezdi. Bundan dolayı şaşkınlık duyuyorum ve yakın zamanda biteceğini umuyorum" demişti.

Editör: TE Bilisim