Anadolu’muzun zengin mutfağının en sevilen meşhur lezzetlerinden Kremalı Mantar Çorbası Tarifi , pratik yemek tarifleri denemek isteyen okurlarımız için çorba tarifleri arasında on numara bir seçim. Bugün de her yaşta beğeniyle tüketilen Kremalı Mantar Çorbası Tarifi yapılışına ve oldukça sade malzeme listesine yazımızda yer veriyoruz. Sofralarınızda zevkle sunabileceğiniz bu özel lezzetle Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem derdine son! İşte günün yemek önerisi; Kremalı Mantar Çorbası Tarifi (12 Şubat 2021 Cuma)… Detaylar yazımızın devamında…

Bugün akşama ne pişirsem; İşte Kremalı Mantar Çorbası Tarifi, malzemeleri;

600 gram kültür mantarı (arzunuza göre farklı mantar türlerini de kullanabilirsiniz)
Birkaç diş sarımsak
2 adet büyük kuru soğan
Birkaç çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı kadar un
1 su bardağı kadar et ya da tavuk suyu
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı krema (200 ml)

Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

Kremalı Mantar Çorbası hazırlarken öncelikle özenle seçtiğiniz mantarların saplarını ayırmadan güzelce temizleyin.

Kuru soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafifçe karamelize olana kadar karıştırarak kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra temizlenmiş olan mantarları küçük küpler halinde veya dilediğiniz şekilde doğrayıp ilave edin, aynı anda sarımsakları da doğrayıp mantarlara ekleyin ve hepsini birden bir süre kavurun. Sonrasında unu da ekleyin ve yine kavurmaya devam edin. Üzerine sirkeyi ve yavaş yavaş et suyu ve suyu da karıştırarak ilave edin. Kaynayana kadar da yüksek ateşte karıştırmaya devam edin.

Kaynamaya başlayınca tuzunu ve karabiberini de koyup mantarlar biraz yumuşayıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. En son kremasını da ilave edip iyice karıştırın. İsterseniz el blenderınan geçirip mantarların belirsiz olmasını da sağlayabilirsiniz. Tamamen zevkinize kalmış. Artık çorbanız servise hazırdır. Üzerine zeytinyağ gezdirip dereotu ile süsledikten sonra sıcak sıcak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim