POMEM mülakat sınavı ne zaman yapılacak 2021? İşte ön sağlık kontrolü tarihleri ile ilgili detayları sizler için haberimizde derledik. 27. Dönem POMEM mülakat sınavı son gelişmeler ile takip ediliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılacak olan 27. Dönem POMEM alımında sınav yerleri belli oldu. Peki, POMEM mülakat sınavı ne zaman yapılacak 2021? İşte ön sağlık kontrolü tarihleri…

POMEM MÜLAKAT SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK 2021?

POMEM 27. Dönem sınavları, 15 Şubat 2021 tarihinde gerçekleşecek ön sağlık kontrolü ile başlamış olacak. Ancak mülakat sınavları son aşamada uygulanacak. Mülakat sınavlarının tarihi ise henüz açıklanmadı. Söz konusu sınavların ardından mülakat sınavıyla ilgili duyurunun yayımlanması bekleniyor.

POMEM ÖN SAĞLIK KONTROLÜ NASIL YAPILIR?

Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. Ön sağlık kontrolü Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılır.

Ön sağlık kontrolü komisyonu adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” veya “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” şeklinde karar verir. Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına geçemezler.

Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar. Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçme işlemini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar.

Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır. Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavına tabi tutulurlar.

UYARI: Fiziki yeterlilik sınavında adayların tabi tutulacağı parkur ve talimatı ayrıca Polis Akademisi Başkanlığının www.pa.edu.tr resmi internet sayfasından duyurulacaktır. Adayların Fiziki Yeterlilik Sınavında yanlarında spor hareketlerine uygun kıyafet ve ayakkabı getirmeleri faydalarına olacaktır.

MÜLAKAT SINAVI

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar.

Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;

  • Konu hakkında bilgi düzeyi,
  • Kendisinden istenileni kavrama,
  • Özgüveni,
  • İfade etme yeteneği,

Beden dilini kullanma becerisi, olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

Editör: TE Bilisim