Kelkitli, “2011 yılında geldiğim Londra’da girişimci ruhum ve öngörülerimle ayakta kalmayı ve ilerlemeyi başarabildim. Bunda her zaman yanımda olan arkadaşlarımın da büyük etkisi bulunmaktadır. Hep birlikte geliştirmiş olduğumuz Wofret isimli e-ticaret uygulamasıyla yeni bir çağ başlayacak. Bu uygulama sadece bir e-ticaret uygulaması değil ve gelişime çok açık bir yapıya sahip.“ diyerek bu konuda merak edilenlere bir nebze olsun cevap verdi.

Aslen Trabzonlu olan Yunus Emre Kelkitli, evli ve 4 çocuk babası olmasının yanında milli değerlerine de son derece bağlı bir Türk bilişimci. Bu bağlamda ekibindeki çalışanların çok büyük bir oranını Türk kökenli takım arkadaşları oluşturuyor. “ Türk gençleri, her alanda olduğu gibi teknoloji konusunda da fırsat verilirse çok güzel başarılara imza atabilirler. Ben ekibimde bu potansiyeli gördüm ve her gün biraz daha hayran olmaktayım. “ diyerek bu konu hakkındaki fikrini de açıklamış oldu.

İNGİLTERE’YE İLK GELDİĞİMDE SOKAKLARDA YATTIM

Yunus Emre Kelkitli; “2011 yılında İngiltere’ye ilk geldiğimde kiralar çok pahalı olduğu için sokaklarda yatmak zorunda kaldım. Bu dönemde bez satarak hayatımı devam ettirdim. İnternet kafelerde yazılım öğrendim. Şimdi Üniversite mezunu bir iş insanıyım. Geldiğim yer itibarı ile değerlendirirsek kendimi oldukça başarılı buluyorum. Ancak bu alanda yapılacak daha çok şey var. Şu anda gıda sektöründe ve e- ticaret sektöründe faaliyetlerime devam etmekteyim. Ayrıca yazılım konusunda da çok yetenekli bir ekiple beraber çalışmaktayım.” Diyerek kendini ve çalışmalarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim