Çocuğumun hangi okula gideceğini sorgulama işlemi E – okul yönetim bilgi sistemi internet adresi üzerinden yapılır. Bilgi sistemini görüntüledikten sonra veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak öğrencinin T.C kimlik numarası ve okul numarasının sisteme doğru bir şekilde girilmesiyle sorgulama işlemi gerçekleştirilir. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar sonrasında duyuru linkine tıklayarak çocuğunuzun öğrenci bilgileri ve kimlik bilgileriyle kısa sürede hangi okulda eğitim göreceğini öğrenebilirsiniz. Çocuğumun hangi okula gideceğini sorgulama işlemi için, Mili Eğitim Bakanlığı tarafından yeni dönem kayıt başvuruları ve duyuruları işlemleri hakkında bakanlık bünyesinde günün her saati duyuru yapan haber sitelerini takip edebilirsiniz.

Çocuğumun Okula Başlama Yaşı Nereden Öğrenilir?

Çocuğumun okula başlama yaşının öğrenildiği yer Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren  http://e-okul. meb.gov.tr  internet adresidir. E okul hizmet partalı bünyesinde öğrenim görme yaşına gelen çocuklar hakkında tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Çocuğun yaşı, hangi okula gideceği ve eğitim kariyeri boyunca okul başarı durumunun paylaşıldığı eğitim hizmet sitemi olarak E –okul hizmet uygulamasına giriş yapabilirsiniz.

Çocuğumun Gideceği Okulu Öğrenmek İçin Ne Yapılmalıdır?

Çocuğumun hangi okula gideceğini öğrenmek için Milli Eğitim Bakanlığı bünyesince hizmet veren E –okul öğrenci bilgi sistemine giriş yapılmalıdır.  İnternet sitesi arama çubuğu üzerine  http://e-okul.meb.gov.tr  adresini tıklayarak, çocuğunuzun T.C kimlik numarasını yazarak hangi okula yerleştirildiğini ve nerde öğrenim göreceği bilgisine hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Çocuğumun hangi okula gideceğini sorgulama E kayıt sorgulama ekranında yapılır. Çocuğunuzun eğitim öğretim hayatı boyunca her dönem içinde olacağı sınav duyuruları mesleki program geçişleri, nakil boş kontenjan taban puan bilgileri, sınav itirazları, e kayıt işlemleri gibi haberlere göz atarak E- okul bilgi sistemine giriş yapabilirsiniz.

Çocuğumun Hangi Okula Gideceğini Öğrenmek İçin Hangi Adımlar Takip Edilmelidir?

Çocuğumun hangi okula gideceğini öğrenmek için atılacak adımlar ilk olarak  ‘’ 2020-2021 öğretim yılı  - ilkokul Ortaokul e – Kayıt Sonuçları  ‘’ başlıklı bilgeleriyle elektronik tablo linkine tıklamakla başlatılır.  Site üzerinden karşınıza çıkan tabloda giriş kodu bölümlerinde rakam ya da harfli giriş kodu bölümü doldurulmalıdır. Sonrasında gerekli doldurma işlemlerinin ardından T.C kimlik numarası ve doğum tarihi, gün/ay/yıl olacak şekilde yazılmalıdır. Tablodan çocuğun kimlik bilgilerinin eksiksiz ve doğru bir şekilde girilmesiyle çocuğunuzun kaydedildiği okulu kolayca görüntüleyebilirsiniz.

Kayıt işlemleri sırasında çocuğunuzun bilgilerinin doğru bir şekilde sistemde kaydederek zaman kaybetmeden hangi okula kaydedildiğini tek tık öteden öğrenebilirsiniz.  Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında yer alan her dönem E- sınav ve eğitim yönetmeliğinin değiştiği zamanlarda aktif olarak bakanlığın faaliyet gösterdiği panel uygulamasını takip etmeniz gerekmektedir. E-Sınav taban puanları dâhilinde çocuğunuzun yerleştirildiği okullarda ve tercih ettiğiniz eğitim yuvalarında boş kontenjan oranları her sınav sonrası değişmektedir. Boşalan kontenjanları takip ederek, E-okul panelini belirli aralıklarda kontrol ederek, çocuğunuz için en uygun okulu tercih edebilir, eğitim hayatında başarılı bir kariyer geçirmelerinde onlara yardımcı olabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan E- okul; sınav, taban puan sistemi ve öğrencilere dair her konu, en son haber güvencesiyle güncellenmektedir. Eğitim süreci yoğunluğu,  velilerin telaşı ve öğrencilerin heyecanlı bekleyişleriyle takip ettiği E -okul bilgi sitemi Milli Eğiti Bakanlığı bünyesinde her yıl aktif olarak güncellenmektedir. Her dönem potansiyel öğrenci sayılarının değiştiği bu sistemi doğru bir şekilde keşfetmek için çocuğunuzun kimlik bilgileriyle E-okul online sitesine giriş yaparak aktif okul kontenjanları, haber ve duyurularını takip edebilirsiniz. Çocuğumun hangi okula gideceğini sorgulama ekranında çocuğunuzun okula başlaması gerektiği yaşı, hangi okulu tercih etiği ve okul kontenjan onaranlarını analiz ederek okul yerleştirme sonuçlarından kolayca haberdar olabilirsiniz. 

Editör: TE Bilisim