Kosova yerel medyaya konuşan Demokrasi Artı’dan (Demokraci Plus) Albert Krasniqi, Hükümetin gelecekteki en büyük zorluğunun Sırbistan ile diyalog olacağını belirterek, “Sırbistan ile diyalogun son üç hükümeti tehlikeye atan konulardan biri olduğunun farkındayız ve bu konuyla ilgili olarak bir sonraki Hükümetin ne yapacağına dair net bir vizyona sahip olmalıyız. Bu Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkide bir an önce bir çözüm bulmak için uluslararası bir baskıdır ve aynı zamanda bir sonraki hükümeti bekleyen dış politika alanında en büyük zorluklardan biri olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Krasniki, ekonomiyi canlandırma da yeni Hükümetin karşılaşacağı diğer zorluklardan biri olduğuna vurgu yaparak, “Elbette pandemi karşısında aşı sağlamak ile vatandaşları aşılamak ve aynı zamanda salgınla başa çıkmak için sağlık kaynakları sağlamak. Kosova bütçesinde neden olunan açıkları kapsayan salgının bıraktığı sonuçlardan ekonomik iyileşme. Bunlar, bir sonraki Hükümetin, yolsuzlukla mücadele ve hukukun üstünlüğü ve toplumumuzun yıllardır karşılaştığı diğer sorunlar gibi kronik olan diğer sorunlara girmeden karşılaşacağı ana sorunlar olacaktır.” dedi.

İSTİHDAM VE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ

“Çohu” (Kalk) örgütünden Arton Demhasaj, diyalogun Hükümetin yaklaşmakta olan ana sorunu olduğunu kaydederek, “Kosova Hükümeti’nin kurulur kurulmaz karşı karşıya kalacağı ana sorunun Sırbistan ile diyalog meselesi ve bu diyaloğun nihai bir anlaşmaya vararak sona ermesi olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Demhasaj, zorluklar arasında eğitim ve sağlık gibi konuların da yer aldığını anımsatarak, “ Kovid-19’un bıraktığı sonuçlardan ekonomik iyileşme, ekonomik kalkınma, istihdam yaratma, hukukun üstünlüğü, sağlık eğitimi gibi iç meselelerle ilgili diğer zorlukların yanı sıra endişe verici konulardır.” değerlendirmesini yaptı.

Editör: TE Bilisim