EGM hizmetli alımı sonuçları belli oldu mu? sorusu adaylar tarafından araştırılıyor. Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliği çerçevesinde en az lise mezunu olmak şartıyla EGM’ye hizmetli alımı yapılacak. Kısa sürede binler başvuru yapılırken adaylar gözlerini EGM’den gelecek olan açıklamaya çevirdi. Peki, EGM hizmetli alımı sonuçları belli oldu mu?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesine emniyet hizmetleri dışında çeşitli kadrolar için de alımlar yapıyor. Bu kadrolar arasında psikolog, sosyolog, pilot, aşçı, hizmetli gibi meslek dalları yer alıyor. 25 ile 29 Ocak arasında alınan başvuruların ardından sonuçların ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Başvurularını yapan adaylar, EGM hizmetli alımı başvuru sonuçlarını bekliyor. Peki, EGM hizmetli alımı sonuçları belli oldu mu?

EGM HİZMETLİ ALIMI SONUÇLARI BELLİ OLDU MU?

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliği çerçevesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında değişik illerde görevlendirilmek üzere merkez ve taşra teşkilatına alınacak hizmetli personel başvuru sonuçları açıklanmadı.

KESİN BAŞARI LİSTESİ

Kesin başarı listesi, sözlü ve/veya uygulamalı sınavdan sonra belirlenecek olup, adayların merkezi sınav (2020 yılı KPSS-P94) ile sözlü ve/veya uygulamalı sınavda aldıkları puanların aritmetik ortalamasına göre en yüksek puandan başlanarak sıralanacak. Puanları eşit olan adaylardan, merkezi sınavda aldığı puan yüksek olan, bunun da eşitliği halinde yaşı büyük olan aday üst sırada yer alacak. Hesaplanan sıralamaya göre atanmaya hak kazanan adaylar belirlenecektir. Ayrıca asil aday sayısı kadar yedek aday da belirlenebilir.

SONUÇLARA İTİRAZ

Adaylar, sonuçlara ilan tarihinden itibaren yedi gün içinde Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığına dilekçe ile başvurmak suretiyle itiraz edebilirler. Bu itirazlar sınavı yapan birim tarafından en fazla on gün içinde sadece maddi hata bakımından incelenir ve sonuç adaya yazılı olarak bildirilecektir.

SINAVI KAZANANLARIN ATANMASI

a) Sınavı kazananların yerleştirilmeleri, kesin başarı listesindeki sıraya göre yapılacaktır.

b) Yerleştirilmeleri yapılan adaylardan istenilen sağlık kurulu raporu ile güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmalarının olumlu neticelenmesini müteakip yerleştirildikleri yerlere atamaları yapılacaktır.

c) Atama şartlarını taşımayanlar ile atama şartlarını taşımadıkları sonradan tespit edilenlerin atamaları iptal edilecektir.

d) Ataması yapılanlardan, vazgeçenler ile geçerli bir mazereti olmaksızın kanuni süresi içerisinde görevine başlamayanların atamaları iptal edilecektir.

Editör: TE Bilisim