Bill Gates neden uzay yarışında yer almadığına yönelik soruyu cevapladı. Elon Musk'ı hedef alan açıklamasında Gates, onun gibi 'Mars insanı' olmadığının altını çizerek servetini iklim ve sağlık alanında değerlendirdiğini ifade etti.

Microsoft'un CEO'su Bill Gates, Elon Musk'ı hedef alan açıklamalarda bulundu. Kendisine sorulan "uzay alanında neden olmadığına" yönelik soruya Elon gibi 'Mars insanı' olmadığını söyleyerek cevap verdi.

Amazon CEO'su Jeff Bezos ve Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ın öncülük ettiği uzay yarışında neden olmadığı sorusuna Gates, "Ben Mars insanı değilim" diyen Bill Gates, kullanılan roketlerin gerçekten de bir çözüm olduğunu düşünmediğini belirtti.

MARSA GİTMEK ÖNEMLİ DEĞİL

Açıklamalar yaptığı yayında "How to Avoid a Climate Disaster?" (İklim felaketi nasıl önlenir?) adlı kitabını tanıtan Gates, uzaya bilet almayacağını söyledi. Microsoft'un kurucusu, SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın aksine Mars'a gitmenin kendisi için o kadar önemli olmadığını söyledi.

Parasını ve yardım vakfını insanlığın temel sorunlarına ayırmayı tercih ettiğini belirten Gates, "Dünyadaki iklim ve halk sağlığı krizlerini ele almayı, onlara fon ayırmayı tercih ederim" dedi.

Uzay çalışmalarına çok fazla para ödemeyeceğim ifadelerini kullanan Gates, "Vakfım o parayla kızamık aşılarını satın alabilir ve bin dolara bile hayat kurtarabiliriz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim