Geliştirilen bu teknikler sayesinde saç ekimi artık ağrısız ve acısız da yapılabiliyor. Bu da saç ekimi sonrası sürecin daha hızlı ve konforlu geçmesini sağlıyor. Medhair Clinic saç ekimi uzmanı Vedat Tosun DHI saç ekimi hakkında merak edilen sorulara cevap verdi.

DHI (CHOİ) SAÇ EKİMİ YÖNTEMİ NEDİR?

DHI saç ekimi yönteminin en önemli özelliği dikiş, iz ve kesi gerektirmemesi. Bu tekniğin amacı başın arka kısmından ekilmek üzere alınan saç köklerinin dışarıda bulunduğu süreyi en aza indirgeyerek daha sağlıklı ve güçlü olmalarına imkan sağlamak.

Uygun donör alanından ekilmek için alınan greftler, saçların ekileceği bölgelere herhangi bir kanal açılmadan özel uçlu kalemler vasıtası ile transfer edilir. 

Ekim yapılacak bölgeye kanal açılmıyor oluşu, ekilebilecek kök sayısını da oldukça çoğaltmakta ve daha yoğun ekim yapılabilmesine olanak sağlıyor. Bu teknik klasik FUE tekniğine göre daha zahmetli ve uzun sürüyor, öte yandan kesi olmadığı için iyileşme sürecinin de daha hızlı olmasını sağlıyor.

Bu teknik ile yapılan saç ekiminin en önemli avantajı, ekilmek üzere alınan greftlerin dışarıda bulunduğu süreyi en az süreye indirerek daha sağlıklı ve güçlü olmalarına olanak sağlamak. Greftlerin transfer edileceği alana herhangi bir kanal açılmaz ve saç kökleri özel kalemler yardımı ile direkt olarak ekim yapılacak alana yerleştirilir.

DHI saç ekimi yöntemi  FUE tekniği ile saç ekimininden faydalanarak geliştirilmiş yeni ve çok özel tekniklerinden birisidir.

DHI SAÇ EKİMİ YÖNTEMİNİN AVANTAJLARI NELERDİR? 

  • DHI tekniğinin başlıca avantajı sağladığı yoğunluk. Yoğunluk santimetre kare başına 40 – 60 greft olmak üzere şerit / yanal kesi tekniğinin iki katı kadar. Bu yoğunluk dökülen bölgede müthiş bir kaplama imkanı sunar.
  • Saç ekimi yapılacak alanı, saçın doğal büyüme açısına bağlı olarak değişik açılarda saç ekimi imkanı sunan, özellikle saç çizgisi gibi hassa bölgelere uygulandığında daha doğal bir görünüm ile birlikte çok daha başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlar.
  • DHI saç ekimi tekniğinde kullanılan ince uçlu kalemler sayesinde herhangi bir yara izi oluşma riskini en düşük orana indirir.
  • Teker teker uygulanması gereken çok hassas bir teknik olduğu için bu tekniğin kullanıldığı saç ekim merkezlerinde alanında uzman ve son derece başarılı bir ekip görev alır.
  • DHI tekniği ile saç ekim işleminde yapılan saç tasarımı en doğal ve en başarılı sonuçlara ulaşır. Doğal saça en yakın, yara izi riski düşük, saç yoğunluğu daha sık, özel iğneler sayesinde iyileşme hızı yüksek, en yeni saç ekim tekniğidir.
Editör: TE Bilisim