Turkcell fatura sorgulama için SMS, internet şubesi, mobil şube ya da telefon gibi iletişim kanallarının kullanılması gerekir. Turkcell fatura sorgulama işleminde ödenecek fatura miktarını, faturanızın en son ödeme tarihi gibi bilgileri elde etmiş olacaksınız.

TURKCELL FATURA ÖDENMEZSE NE OLUR?

Turkcell fatura miktarı son ödeme tarihine kadar ödenmediği zaman hattın geçici bir süreliğine kapatılmak zorunda kalması gerçekleşir. Faturayı ödeyene kadar da konuşma, mesajlaşma ya da internete erişim gibi durumlar olmaz. Hattın yeniden açılması için aynı zamanda 31,90 TL gecikme bedelinin ödenmesi gerekir. Bu ücret ilk faturanın üzerine eklenecektir.

TURKCELL FATURA DETAYLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Turkcell fatura ile ilgili ayrıntıları öğrenmek için aşağıda verilen adımların uygulanması gerekir:

  • İlk olarak cep telefonunuzun mesaj bölümüne “FATURA” yazıp 2222’ye kısa mesaj göndermeniz yeterli olacaktır. Bu sayede ödemeniz gereken fatura miktarı ile ilgili bütün detaylar elinize ulaşmış olacaktır.
  • Bunun dışında Mobil şube üzerinden “Online İşlemler” sekmesi kısmına tıklayıp Turkcell şifresi ile giriş yapmanız gerekir. Ardından “Ödenmemiş Fatura” bölümünden en son ödenmesi gereken faturanızın miktarını ve son ödeme tarihini öğrenmiş olacaksınız.
  • Aynı zamanda “wap.turkcell.com.tr” adresine giriş yapmalısınız. Ardından “Fatura” sekmesine tıklayınız. Bu sayede istediğiniz fatura ile ilgili detayları elde edersiniz.
  • Telefon aracılığı ile fatura ile ilgili bütün detayları öğrenmeniz mümkündür. Bunun için 757 88 88 numaralı FaturaCepte Servisi’ne bağlanmanız yeterli olacaktır. Operatöre bağlandıktan sonra Sesli Yanıt Sistemi ile fatura bilgilerinize ulaşmış olacaksınız.

TURKCELL FATURASI NERELERDEN ÖDENİR?

Turkcell faturasının ödenebildiği yerler aşağıda detaylı şekilde listelenmektedir:

  • Anlaşmalı olan bankalarda,
  • PTT şubelerinde,
  • Turkcell çağrı merkezinde,
  • Müşteri Hizmetleri hattı üzerinden,
  • Turkcell Mobil Şube ile,
  • Turkcell mağazalarından fatura ödemeleri kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

Mobil Şube üzerinden ya da müşterisi olduğunuz bankaya giderek otomatik ödeme talimatı verip her ay Turkcell faturanızın düzenli bir şekilde ödenmesini sağlayabilirsiniz. Otomatik ödeme yapılması için banka ya da kredi kartınızda para olması gerekir.

TURKCELL FATURASINDA HANGİ BORÇLAR YER ALIR?

Turkcell faturasında yer alan borçlar ile ilgili ayrıntılar aşağıda tek tek açıklanmaktadır:

  • Kullanım ücretleri kısmında kullandığınız dakika, internet, SMS gibi bilgiler yer alır.
  • Katma değerli servisler kısmında ise müzik, melodi, logo gibi uygulamalarda kullandığınız değerler belirtilir.
  • Yurt dışında kullanılan ücretler de yurt dışında kullanım ücreti kısmında bulunur.
  • Diğer ücretler kısmında ise paket dışında kullanımını gerçekleştirdiğiniz ekstra ücretler ifade edilir.
  • Gecikme bedeli kısmında da faturanın son ödeme tarihinde ödenmemesi sonucunda ekstradan bir sonraki faturaya eklenen faiz miktarı yer alır.

TURKCELL FATURASINDA GEÇMİŞ BORÇ NASIL ÖĞRENİLİR?

Turkcell geçmiş fatura borcunuzu öğrenmek için öncelikle Turkcell Mobil uygulamasının cep telefonlarına ücretsiz bir şekilde indirilmesi gerekir. Daha sonra Mobil Şube’ye giriş yapılmalıdır. Ardından “Online İşlemler” sekmesi üzerine tıklanmalıdır. Bu sekme üzerinden son 6 ayın faturası detaylı bir şekilde yer alır. Ödenmemiş faturalara yansıyan faiz değerleri de ayrıntılı bir şekilde belirtilir.

Güncel faturanın öğrenilmesi için ise cep telefonunuzun arama bölümüne *177*3# yazılıp hatta bağlanılması gerekir. Bunun dışında mesaj bölümüne ise “GUNCEL” yazılıp 8888’e kısa mesaj atılmalıdır. Mobil Şube’ye girmek için Turkcell şifrenizi ekrana yazmanız gerekir. Daha sonra “Online İşlemler” sekmesine tıklamalısınız. Ardından “Güncel Konuşma Tutarı” bölümüne gidin. En son olarak 757 22 22 numaralı TurkcellCepte Servisi’ni arayıp güncel fatura ile ilgili detaylara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bu kanallar ile bir dahaki ay ödenecek fatura miktarına ulaşmış olursunuz.

Editör: TE Bilisim