Tramer sorgulama işlemi SMS yolu ya da internet üzerinden online olarak yapılabilir. Tramer sorgulama işleminden sonra aldığınız 2. El arabanın önceki kaza durumlarını ve poliçe ile ilgili detayları öğrenmeniz mümkündür.

TRAMER SORGULAMA MESAJ İLE NASIL YAPILIR?

Aşağıda SMS ile Tramer sorgulama işleminin nasıl yapıldığı ile ilgili detaylar yer alır:

·         İlk olarak cep telefonunuz mesaj bölümüne büyük harf olacak şekilde sorgulanacak arabanın plakasını yazmanız gerekir.

·         Daha sonra 5664’e kısa mesaj atmalısınız.

·         Bunun dışında mesaj bölümüne “HASAR S” yazıp 5664’e kısa mesaj gönderdiğiniz zaman ise aracın hasar kaydının olup olmadığını dakikalar içinde öğrenebilmeniz mümkündür.

·         Yapılan işlemler için 9.5 TL hattınızdan kesilecektir.

TRAMER SORGULAMA İNTERNETTEN NASIL YAPILIR?

Aşağıda online olarak Tramer sorgulamasının yapılma aşamaları adım adım anlatılmaktadır:

·         İlk olarak “www.turkiye.gov.tr” adresine giriş yapılması gerekir.

·         Ardından kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e- devlet şifrenizi yazmalısınız. E-devlet şifresi olmayanlar PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında şifre almalıdır.

TRAMER SORGULAMADA DETAYLI BİLGİYE NASIL ULAŞILIR?

Aşağıda Tramer sorgulama işleminin ayrıntılı bir şekilde nasıl yapıldığı ile ilgili bilgiler yer alır:

·         Sorgulama yapmak istediğiniz aracın parçaları hakkında en ayrıntılı detaylara ulaşmak için cep telefonlarınızın mesaj bölümüne aralarda boşluk olacak şekilde sırasıyla “PARCA”, aracın plakasını ve hasarın meydana geldiği tarihi yazıp 5664’e kısa mesaj göndermeniz gerekir.

·         Şasi numarası ile de parçalar hakkında ayrıntılara ulaşabilmeniz mümkündür. Bunun için öncelikle cep telefonunuzun mesaj bölümüne aralarda boşluk olacak şekilde sırasıyla “PARCA S”, şasi numarası ve hasarın oluştuğu tarihi yazıp 5664’e SMS göndermelisiniz.

·         Aldığınız 2. El ya da kendi aracınızın bütün detaylarına erişmek için ise cep telefonlarınızın mesaj bölümüne “DETAY” yazıp 5664’e mesaj gönderin.

·         Kaza tespit tutanağı hakkında ayrıntılar elde etmek için ise “KTT” yazıp 5664’e SMS gönderilmelidir. Tutanak sorgulamasının yapılmasından sonra kazanın yapıldığı tarihi, ihbarın yapıldığı tarihi, kazanın dosyaya işlendiği tarihi ayrıntılı bir şekilde öğrenmeniz mümkündür. Kaza tespit tutanak hakkında bilgilere ulaşmak için T.C. kimlik numaranızı da kullanabilirsiniz. Bunun için aralarda boşluk olacak şekilde “KTT” ve T.C. kimlik numaranızı yazıp 5664’e kısa mesaj göndermeniz gerekir.

TRAMER SORGULAMADA POLİÇE BİLGİSİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Aşağıda poliçenin nasıl sorgulanması gerektiği ile ilgili bilgiler sırasıyla açıklanmaktadır:

·         Öncelikle mesaj kısmına aralarda boşluk olacak şekilde “TRAFIK/KASKO” ve aracın plakasının yazılıp 5664’e kısa mesaj gönderilmesi gerekir.

·         Trafik kazası sonucunda mağdur tarafın kaza hakkında bilgilere ulaşması için aralarda boşluk bırakarak “MAGDUR” ve T.C. kimlik numarasını yazıp 5664’e SMS göndermelidir. Mağdur kişinin trafik kazasında ölmesi durumunda yakınlarının ya da ailesinin bilgilerden haberdar olması için “HAYAT” yazıp 5664’e kısa mesaj göndermeleri gerekir.

TRAMER SORGULAMADA İNDİRİM YAPILIR MI?

Tramer sorgulamasında indirim yapılması mümkündür. Yaklaşık olarak 10 TL tutarında indirim yapılabilmektedir. Tramer sorgulaması yapılırken aşağıda verilen bilgilere ulaşmak mümkündür:

·         Aldığınız aracın hangi markada ve modelde olduğu,

·         Aracın plakasının daha önceden değiştirilip değiştirilmediği,

·         Şehirlerde aracın tescil kaydının olup olmadığı,

·         Aracın hangi türe sahip olduğu,

·         Daha önceden araçta parça değişikliğinin yapılıp yapılmadığı,

·         Sizden önce aldığınız aracın ne kadar sürede kullanıldığı,

·         Kasko yapılıp yapılmadığı,

·         Kaskosu olması durumunda ne kadar kaskolu trafiğe çıktığı,

·         Kaskosuz olması durumunda ise bu süre zarfında aracın ne kadar zamanda kullanıldığına dair bilgilere en ayrıntılı şekilde ulaşmış olursunuz. Bu bilgilere ister e-devlet sistemi üzerinden ister de SMS yolu ile ulaşmak mümkündür.

Editör: TE Bilisim