Trendyol kargo takibi için oldukça basit birkaç yöntem vardır. Trendyol kargo takip işlemleri yalnızca Trendyol’dan alınan ürünler için geçerlidir. Satın alınan ürün eğer Trenyol kargo ile gelecekse Trendyol kargo takibi yapılabilir. Aşağıda gönderi sorgulama için hangi yöntemlerin kullanılabileceği verilmiştir:

·         İnternet üzerinden takip

·         Trendyol aracılığıyla sorgulama

·         Müşteri hizmetlerinden kargo durumunu öğrenme

·         Mobil uygulamadan gönderi takibi yapma

TRENDYOL'DAN KARGO YAKİBİ NASIL YAPILIR?

Kargo sorgulama için Trendyol’u kullanmak en basit yöntemler arasında yer alır. Trendyol'dan siparişiniz kargo firmasına teslim edildiğinde aynı zamanda Trendyol ve kargo firmasından bilgi mesajları gelir. Trendyol'dan gönderilen SMS "2656 **** numaralı siparişiniz kargoya verilmiştir” şeklindedir. Sipariş kargoya teslim edildikten sonra artık siparişiniz için takip yapabilir; şubede, dağıtımda veya iade olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bunun için şu adımlar takip edilebilir:

·         Trendyol'a giriş yapılmalıdır.

·         "Hesabım" bölümünden "Siparişlerim"e tıklanmalıdır.

·         Sorgulamak istenen siparişi seçilmelidir.

·         "Kargom nerede?" bağlantısına tıklanmalıdır.

·         Siparişin hangi aşamada olduğu görüntülenecektir.

İNTERNET ÜZERİNDEN KARGO TAKİBİ NASIL YAPILIR?

Kargo takibi için internet kullanılacaksa gönderi takip numarasının bilinmesi gerekir. Kargo takip numarasının bir diğer adı da sipariş numarasıdır. Sipariş verildikten sonra açılan ekrana sipariş numarası yazar. Ayrıca Trendyol hesabınızdan "Siparişlerim" seçeneğine giriş yaparak, siparişinize tıklayarak veya siparişte belirtilen cep telefonu numarasına kısa mesaj göndererek Trendyol sipariş numarasını bulabilirsiniz.

Kargo takip numarasını öğrendikten sonra Trendyol Kargo’nun resmi web sitesine girilir. Ana sayfada çıkan sipariş sorgulama kutucuğuna bu kargo takip numarası girilir ve “Gönderi Sorgula” seçeneğine tıklanır. Açılan sayfada kargoya dair bilgiler çıkar. Trendyol kargo takip için web sitesini kullanmak 7/24 çözüm sağlar ve daha hızlıdır.

MÜŞTERİ HİZMETLERİNDEN KARGO TAKİBİ NASIL YAPILIR?

Trendyol kargo takibini çağrı merkezinden yapmak için 0850 759 15 15 numaralı müşteri hizmetleri telefonu aranmalıdır. Müşteri hizmetlerine bağlandıktan sonra kargo takip numarasını müşteri temsilcisine söylemeniz yeterlidir. Yetkili, size kargonuzun son durumu hakkında detaylı bilgi verecektir.

Eğer sipariş numaranızı kaybettiyseniz veya unuttuysanız Trendyol kargo çağrı merkezi yetkilisine adınızı ve soyadınızı veya TC kimlik numaranızı vererek sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

TRENDYOL KARGO KAÇ GÜNDE GELİR?

Trendyol Kargo için teslimat süresi satın alınan ürüne göre değişiklik gösterir. Satın aldığınız ürünün teslim tarihine "Hesabım" bölümündeki "Siparişlerim" sayfasından da ulaşabilirsiniz. Üründe "24 saatte kargoda" yazısı varsa, siparişiniz 24 saat içinde kargoya verilir. Bu ürünler "hızlı teslimat" ürünleridir. Sipariş dağıtıma verildikten sonra firma sizi SMS ile bilgilendirecektir. Sevkiyat sonrasında, "Hesabım" bölümünün "Siparişim" sekmesindeki "Kargom nerede?" bağlantısından siparişin kargo adımlarını takip edebilirsiniz.

TRENDYOL KARGO ÇALIŞMA SAATLERİ NASILDIR?

Trendyol Kargo’nun mesai saatleri aşağıda verilmiştir:

·         Hafta içi: 09.00 – 21.00

·         Cumartesi: 09.00 – 21.00

Trendyol kargo Pazar günleri çalışmaz. Trendyol kargo müşteri hizmetlerinin çalışma saatleri ise 08.30 – 24.00 arasıdır. Eğer Trendyol kargo takip için çağrı merkezini kullanmak istiyorsanız bu saatler arasında aramanız gerekir.

Editör: TE Bilisim