Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor tarih belli oldu mu? sorusu en sık araştırılan konuların başında geliyor. Şubat ayında bitmesi beklenen Kısa Çalışma Ödeneği'ni tekrardan uzatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından Kısa Çalışma Ödeneği'nin bir süre daha uzatıldığını açıkladı. Peki, Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor tarih belli oldu mu? İşte detaylar…

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN BİTİYOR TARİH BELLİ OLDU MU? KÇÖ BİTİŞ TARİHİ NETLEŞTİ

Vatandaşa can suyu Kısa Çalışma Ödeneği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından31 Mart 2021 tarihine kadar uzatıldı. Kısa Çalışma Ödeneği’nin uzatılmasına ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Mart ayından sonra ödeneklerin uzatılıp uzatılmayacağı ise vakalar yaşanan duruma göre belli olacak.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NASIL ALINIR?

Kısa Çalışma Ödeneği alabilmek için işverenin İŞKUR’a başvuruda bulunması gerekmektedir. Fakat ödenekleri alabilmek için belli şartları yerine getirmesi gerekiyor. İş yerlerinden çalışan işçilerin, haftalık çalışma süresini 45 saat olarak beyan etmelidir. Çalışan, maaşının 1/3 kısmını işverenden alır, geri kalan kısmını PTT şubesinden şahsen tahsil eder.

İşyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak 1/3 oranında azaltılması ya da devamlılık şartı aranmadan işyerinde faaliyetin tamamen veya dört hafta süreyle durdurulması gerekmektedir.

6 gün çalışılan bir iş yerinde, haftalık çalışma süresinin 1/3 oranında azalması, 4 günden daha az çalışma yapılmasıdır.

Editör: TE Bilisim