Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan soruşturma başlatıldı.

BAKAN SOYLU İSMİNİ AÇIKLAMIŞTI

İçişleri Bakanı Soylu, katıldığı canlı yayın programında HDP'li Dilan Dirayet Taşdemir'in Gara'ya gittiğini söyledi. Soylu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"2017’de terör örgütüne katılan biri, bir süre önce bize teslim oldu. Terör örgütlerinin korkusu, bizim bu kişilerle yaptığımız mülakatlardır. 2017’de ilk önce Nusaybin ve Kızıltepe’ye geliyor, sosyal medyadan tanıştığı birinin ikna etmesiyle birlikte terör örgütüne katılıyor. Ardından kendisine bir telefon numarası veriliyor, o da HDP eski milletvekili Hatice Kocaman’a ait.

Kocaman’ı arıyor ‘terör örgütüne katılmak istiyorum’ diyor. Kocaman’ın telefonda böyle şeyler konuşulmaz çıkışı sonrası buluşuyorlar ve gidip bir süre onunla kalıyor. Ardından terör örgütüne katılıp Gara’da eğitimlerini alıyor. En nihayetinde Gara’dan Mahmur’a gidileceği söyleniyor. Gara’dan birisiyle birlikte arabaya biniyorlar. Yanındaki diyor ki 'bunu tanıdın mı?',  'Hayır tanımadım' deyince bu Dilan Dirayet Taşdemir, HDP Ağrı milletvekili diyor.”

Editör: TE Bilisim