Ripple davası ne zaman, saat kaçta? Ripple (XRP) davası hangi gün ve saat kaçta açıklanacak? Soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Sanal üzerinden kripto para alım ve satım işlemleri yapan vatandaşların yakından takip ettiği Ripple (XRP) davası vatandaşlar tarafından sıkça sorulan sorulardan birisi oldu. Peki, Ripple davası ne zaman, saat kaçta? Ripple (XRP) davası hangi gün ve saat kaçta açıklanacak? İşte tüm detaylar haberimizde…

RİPPLE (XRP) DAVASI HANGİ GÜN VE SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Ripple (XRP) davası için kritik güne girildi. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile davalık olan Ripple, şirket ve iki üst düzey yöneticisi ile yasa dışı menkul kıymet satmakla suçlanıyordu. Aralık ayında açılan ilk davada kripto para piyasasında değeri yarı yarıya düşen XRP, dolaylı olarak yatırımcısını da tedirgin etmişti.

Ripple'daki dava süreci, ilk mahkemenin 22 Şubat tarihinde yapılacağı açıklamasının merakla beklenmeye başlanmıştı. Her iki tarafın geçtiğimiz hafta yaptıkları bir açıklama ile şu an için uzlaşma durumunun olmadığını ifade etmesi, bugün olumlu ya da olumsuz bir sonucun çıkmaması beklentisini arttırdı.

RİPPLE DAVASI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Ripple adıyla coin borsasında işlem gören XRP, gündemde yer alan dava süreci dolayısıyla yatırımcısının takibinde yer almaya devam ediyor.  ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından blockchain devi Ripple'a menkul kıymet davası açılmıştı. Açılan davada 1,3 milyar dolarlık tazminat talep edilirken Ripple'ın 2013 yılından itibaren, XRP olarak bilinen dijital varlıkların ABD'deki ve dünyadaki yatırımcılara kayıt dışı olarak satarak fon topladığını öne sürüyor. Yani iddialara göre Ripple, insanlardan aldığı hizmetlerin ödemesini geleneksel para birimi yerine dijital olan XRP ile yaptı. Peki, Kripto para piyasası nabzının bu davada olacağı Ripple XRP davası ne zaman, saat kaçta?

New York Güney Bölge Mahkemesi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Ripple aleyhindeki davası için ilk mahkeme tarihini belirledi. Edinilen bilgilere göre davanın tarafları 22 Şubat’ta hakim karşısına çıkacak. Yargıç Analisa Torres ile ilk duruşma öncesi konferansa katılacak. Davayla ilgili saat bilgisi bulunmuyor.

RİPPLE (XRP) NEDİR, NE DEMEK?

Ripple küresel bir ödeme ağıdır ve dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir para biriminin saniyeler içinde, oldukça uygun işlem ücreti ile gönderilmesini sağlar. Şu anda Ripple, dünya çapında gerçek zamanlı ödeme yapmak için daha verimli ve uygun maliyetli bir yol sunacak şekilde onlarca bankalarla birlikte çalışmaktadır. Bitcoin büyük bir ödeme yöntemidir, ancak Ripple gibi bir kişiden diğerine para göndermenin hızlı bir yolunu sunmaz.

Editör: TE Bilisim