Film önerileri konusunda birçok farklı mecra bulunduğunu biliyoruz, Hatta öyle ki bu minvalde formatlar ile videolar dahi çekilip, oluşturulan içerikler sosyal mecralarda paylaşılıyor. Ancak tamamına yakını, bir ya da birkaç kişinin oluşturduğu içerikler olduğu için, bakış açısı ve çeşitlilik açısından yetersiz kalıyor. Bu noktada, interaktif sözlük siteleri oldukça önem arz ediyor. Yüzlerce kişinin bir film hakkında yazdığı öneriye tek bir tık ile ulaşmak oldukça basite indirgenmiş durumda. Özellikle son aylarda ciddi bir çıkış yakalamış olan ve henüz yeni kurulmuş kafa sözlük, bu konuda ciddi bir alternatif sunuyor.

Film önerileri olsun, dizi ya da kitap ile alakalı bilgilendirme yazıları olsun, birçok yazarın kalemi ile kafa sözlük'te yüzlerce içerik bulunuyor. Bu platform, film yada dizi öneri arşivi arayanlar için adeta bir ansiklopedi görevi görmekte. Sözlüğün küfürsüz olduğunu da göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Bir içeriğe ulaşmak için reklamlarla boğuşmaya gerek yok.

Sizlere kısa bilgiler ile kafa sözlük'ü, mottosunu ve misyonunu tanıtmak da isterim. Kafa sözlük 7 Kasım 2020 yılında yayına başlamış, diğer örneklerinden bariz farklar taşıyan, yeni nesil bir interaktif sözlük sitesi.

Sözlüğün bir kar amacında olmadığını açıkladılar, ticari bir menfaat ya da kaygı gütmüyor olmaları bu sözlüğü diğerlerinden farklı ve özgür kılıyor.

Yalnızca film olarak da bakmamak gerekiyor, bu tarz interaktif mecralarda çok fazla türde içerik üreyebilmekte. Yine aynı şekilde dizi önerileri de dikkate değer bir diğer kategorisi olmuş. Son kontrol ettiğimde 350 üzerinde tanım alan bir başlıktı, epey zengin bir öneri listesi olmuş diyebilirim.

Aynı zamanda canlı radyo programlarında da bir takım film ve dizi eleştirileri yapılabilmekte. Sadece canlı değil, bir takım podcast yayınlarına da müsaade edilen bu sözlük radyosu, tamamen kafa sözlük'ün içinden çıkma ve buraya entegre bir yer. Yazarların geliştirdiği ve yazar olmayan kimsenin program yapamadığı bu radyoda netflix dizi önerileri gibi meraklılarına bilgilendirici programların yapılmasının yanı sıra, bu tarz popüler kültür içeriklerine ciddi eleştiriler de getirilmekte. Tam bir demokrasi şöleni anlayacağınız.

Sizler de yazarı olmak isterseniz, öncelikle çaylak statüsünden başlıyorsunuz. Sonra ki süreçte ise 10 adet tanım girmeniz isteniyor, bu tanımlarınız incelendikten sonra yazarlık alıyorsunuz. Tabi ki formata uymak ve küfürsüz kalmak gibi kriterleri atlamayalım.

Editör: TE Bilisim