AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda bayrak değişimi için hazırlıklar sürüyor. AK Parti İstanbul il kongresi ne zaman? AK Parti İstanbul 7. olağan il kongresi ne zaman yapılacak? AK Parti İstanbul İl Kongresinde seçilecek yeni AK Parti İstanbul İl Başkanı ve kongrenin yapılacağı tarih merakla araştırılıyor. Peki, Bayram Şenocak'ın açıklaması doğrultusunda AK Parti İstanbul il kongresi ne zaman? AK Parti İstanbul 7. olağan il kongresi ne zaman yapılacak, yeni İl Başkanı kim olacak? Merak edilen bilgiler haber detayında...

AK Parti İstanbul il kongresi ne zaman? AK Parti İstanbul 7. olağan il kongresi ne zaman yapılacak?

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak yaptığı açıklamada, 7. Olağan İl Kongresi'nin yapılacağı tarihi açıklamıştı. Bayram Şenocak açıklamasında, '24 Şubat Çarşamba gerçekleştireceğimiz AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongremizde aday olmayacağımı, görevimi başka bir dava arkadaşıma devredeceğimi tüm kamuoyuna duyururum. Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz için Durmak Yok Yola Devam!' ifadelerini kullanmıştı.

Yeni AK Parti İstanbul İl Başkanı kim olacak?

AK Parti'nin İstanbul İl Başkanı adayı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir tarafından duyurulmuştu. Kandemir açıklamasında, '24 Şubat Çarşamba günü gerçekleştireceğimiz 7.Olağan İstanbul İl Başkanlığı Kongremizde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Osman Nuri Kabaktepe bey adayımız olarak belirlenmiştir' ifadelerine yer vermişti.

Osman Nuri Kabaktepe kimdir?

Fatsa'da 1 Aralık 1970'te doğan Kabaktepe, Fatsa İmam Hatip Lisesi'nin ardından Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde eğitimine devam etti.

Kabaktepe, lisans eğitiminin ardından aynı üniversitede felsefe alanında yüksek lisans derecesini aldı. Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nde çeşitli kademelerde görevler üstlenen Kabaktepe, Saadet Partisi İstanbul İl Yönetimi'nin yanı sıra Genel İdare Kurulu üyeliği yaptı.

Kabaktepe, 2004 Mahalli İdareler Seçimlerinde Saadet Partisi Fatsa Belediyesi başkan adayı olarak yarıştı.

Kabaktepe, geçmiş yıllarda Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı'nı da üstlendi. İlim Yayma Cemiyeti'nde denetim kurulu üyeliği, Türkiye Gençlik Vakfı'nda (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu üyeliği yapan Kabaktepe, bir dönem Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Maarif Vakfı Yönetim Kurulu üyeliğine 2016'da seçilen ve halen Vakıf'ta Başkanvekili olarak görevini sürdüren Kabaktepe, evli ve 2 çocuk babası.

Editör: TE Bilisim