Kanal D'nin Salı akşamları izleyicisiyle buluşmaya devam eden başarılı projesi Hekimoğlu dizisinde Ateş Hekimoğlu'nun eski eşi Avukat Selin'in hikayesi ve başarılı oyuncu Belçim Bilgin'in biyografi bilgileri, kısaca yaşam öyküsü merak ediliyor. Peki, Hekimoğlu Avukat Selin kimdir? Hekimoğlu dizisinde Avukat Selin Kurt (Belçim Bilgin) kimdir? Merak edilen tüm bilgilere yazımızın detayından erişebilirsiniz...

Hekimoğlu Avukat Selin kimdir?

Başarılı bir avukat olan Selin Kurt, Ateş Hekimoğlu ile yaşadıkları büyük geçimsizlik nedeniyle yıllar önce boşanmak zorunda kalmıştır. 

Avukat Selin Kurt şimdi evli ve çocukludur; ancak Selin’in yeni eşi ise teşhis edilemeyen bir hastalığın pençesindedir.

Belçim Bilgin Kimdir?

31 Ocak 1983 tarihinde Ankara'da doğan Belgin'in baba tarafı Diyarbakır ve anne tarafının bir yarısı Mardin ve bir yarısı Batman tarafından olup çok yıllar önce ailesiyle birlikte Ankara'ya yerleşmiştir. 2002'de Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü'nde yüksek eğitimine başladı.

Bir arkadaşının vasıtasıyla Yılmaz Erdoğan'la tanıştı. Bu olaydan sonra Sıfır Kilometre adlı sinema filminde oynayan Belçim okulunu dondurup Paris'e yerleşti. Burada 2 sene kalan Belçim Dol adlı  film'de de rol aldı. 2006 yılında Türkiye'ye dönen oyuncu Yılmaz Erdoğan'la evlendi. 2018 yılında boşanmışlardır.

Hatırla Sevgili adlı dizide Defne karakterini canlandıran Belçim eşi Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı bir oyunda rol almak istediğini de belirtmiştir. 23 Ocak 2009 da vizyona giren Güz Sancısı filminde Nemika karakterini canlandırmıştır. Ayrıca Ocak 2011'de Aşk Tesadüfleri Sever adlı filmde baş rol oyuncusu olarak oynadı. 2016 yılında Fox TV'de yayınlanan Kördüğüm adlı dizide başrol oyuncusu olarak rol aldı. Kördüğüm dizisinden sonra aynı yıl içerisinde Annemin Yarası sinema filminin oyuncularındandı. 2017 yılında Çember, 2018 yılında Cebimdeki Yabancı ve Backstabbing for Beginners, 2019 yılında Rüzgar ve 2020 yılında sırasıyla Acı Kiraz, Room 5 ve Uzak Ara Eğlence gibi sinema filmleri ve dizilerde yer almıştır.

Editör: TE Bilisim