Emlak vergisi ne zaman ödenir 2021? İşte emlak vergisi ödeme tarihleri ile ilgili detayları haberimizde derledik. Yeni yılın (2021) emlak vergisi oranlarının açıklanması ardından tek seferde ödeme planı yapan vatandaşların ödemeleri ne zaman yapacağı merak konusu oldu. Tek seferde ödemeyecek olanlar ise 2021 yılı içerisinde 2 taksitle ödeyerek vergi borcunu sonlandırabilirler. Peki, Emlak vergisi ne zaman ödenir 2021? İşte emlak vergisi ödeme tarihleri!

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENİR 2021? İŞTE EMLAK VERGİSİ ÖDEME TARİHLERİ!

Yılda 2 kez ödenen emlak vergisinin birinci taksiti mayıs, ikinci taksitinin ise en geç kasım sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. 2020 Kasım ayı geride kaldığından emlak vergisi ödeyecek olanlar nelerle karşılaşacağını merak ediyor. Emlak vergisi ödemeleri her yıl iki taksitle ödeniyor. İlk taksit ödemeleri mayıs ayında yapılırken, ikinci taksit ödemeleri ise kasım ayı sonunda gerçekleştiriliyor.

Eğer alıcı evi 2020 yılında aldıysa 2021 yılında vergi ödemek zorunda, 2021'de satışı gerçekleştirilen konutlar için ise bu durum satıcıya ait. Emlak vergisinden muaf kişiler şu şekilde;

  • Emlak vergisinden muafiyet de söz konusu. İşte emlak vergisinden muaf olanlar;
  • Geliri olmadığını beyan eden kişiler,
  • Sadece sosyal güvenlik kurumlarından aylık alanlar,
  • Gaziler, engelliler, şehit dul ve yetimler brüt 200 metrekareyi geçmemek şartıyla sahip oldukları evler için emlak vergisi ödemeden muaf oluyor.

EMLAK VERGİSİ SORGULAMA

Emlak vergisi sorgulamak ve ödemek isteyenler bulunmuş olduğu belediyeye başvuru yaparak sorgulamayı gerçekleştirebilir. Aynı zamanda emlak vergisi ödeme işlemi belediye dışında emlak vergisi mükellef numarası ya da PTT ile havale yolu ile yapılabiliyor.

Emlak vergisi ödeme ve sorgulama işlemleri için aynı zamanda htps://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu web sitesinden emlak verginizi sorgulayarak, emlak vergisi borcunuzu kısa sürede ödemeniz mümkün. Ayrıca bağlı olduğunuz belediyenin internet sitesinden de emlak vergisi borcunuzu ödeyebilirsiniz. Emlak vergisi ödeme işlemleri birçok bankadan yapılmaktadır. Bunun için bu işlemleri kapsayan bankaların cep şubelerinden işlem sağlanabilir.

EMLAK VERGİSİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Emlak vergisi iki taksit olarak ödenmektedir. Birinci taksit, mayıs ayı sonuna yani 31.05.2020 tarihine kadar, ikinci taksit ise kasım ayının sonuna yani 30.11.2020 tarihine kadar ödenebiliyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak iki taksit birden de ödenebiliyor.

Eğer alıcı evi 2020 yılında aldıysa 2021 yılında vergi ödemek zorunda, 2021'de satışı gerçekleştirilen konutlar için ise bu durum satıcıya ait.

Editör: TE Bilisim